Aizlūgumā par Baltijas jūru piedalās 50 cilvēki

Šodien aptuveni 50 cilvēki Vecāķu pludmalē aizlūdza par Baltijas jūru, aģentūrai LETA stāstīja Vides aizsardzības klubā (VAK).

Rīgas Krusta baznīcas mācītājs Ivars Jēkabsons aicināja lūgšanas dalībniekus pret jūru izturēties kā pret brīnišķu dāvanu, kas mums dota, un katram pārdomāt savu rīcību, kā pret to izturamies. Viņš aicināja katru aizdomāties, vai vienmēr apzināmies, ka atkritumi ir jāsavāc katram pašam, kādus mazgāšanās līdzekļus izvēlamies, jo viss kanalizācijas ūdens pēc īsāka vai garāka ceļa nonāk jūrā.

Lūgšanu pie jūras organizē VAK, kas uzsver, ka Baltijas jūru vajag arī sargāt, palīdzēt atveseļoties un ļaut atjaunoties, nevis tikai izmantot saimnieciskiem mērķiem.

Pēc lūgšanas tās dalībnieki devās pārgājienā uz Mangaļsalu, kura laikā apmeklētāji uzzināja par Mangaļsalas dabas un kultūras vērtībām.

Mangaļsala ir teritorija, kas robežojas ar Piejūras dabas parku, tādēļ šī teritorija tika saudzēta pat padomju laikos. Te ir koncentrētas ne tikai piejūrai raksturīgas dabas vērtības, bet arī vēsturiskie forti, kas te ir saglabājušies no cara laikiem.

Kā ziņots, Mangaļsalu iecerēts pilnība pārveidot - Mangaļsalas simtgadīgajā mežā paredzēti 17 jauni apbūves gabali, galvenokārt - mazstāvu namu celtniecībai.

Šajā teritorijā pirms namu celtniecības nepieciešams ierīkot dambi, taču Latvijas likumi paredz, ka dambi pirms apbūves celt nedrīkst.

Svarīgākais