1. septembra svinības pagājušas mierīgi; biežākais pārkāpums - nepilngadīgo smēķēšana

Šogad mācību gada sākums sagaidīts mierīgi, bez satraucošiem statistikas datiem saistībā ar skolēnu svinībām un alkohola lietošanu, nra.lv informēja Rīgas pašvaldības policijas preses pārstāve Inese Tīmane.

Policija visā pilsētā strādāja pastiprinātā režīmā, patrulējot ielās un izejot reidos tirdzniecības un izklaides vietās.

Visbiežāk konstatētie pārkāpumi nepilngadīgo personu vidū vakar bija neatļauta smēķēšana. Divi no pieķertajiem smēķētājiem nebija sasnieguši pat 14 gadu vecumu.

Pārkāpumi, saistībā ar alkohola lietošanu nepilngadīgo vidū 1.septembrī konstatēti trīs gadījumos, kad nepilngadīgie alkoholu lietoja sabiedriskā vietā, vienā gadījumā, kad nepilngadīgais alkohola reibumā nepakļāvās policijas darbinieka prasībām un konstatēti arī seši gadījumi, kad nepilngadīgas personas pilsētas ielās izgājušas ar atvērtiem alkoholiskā dzēriena iepakojumiem.

Neraugoties uz policijas aktivitātēm jau pirms 1.septembra un preventīvo darbu saistībā ar aizliegumiem alkohola tirdzniecībā nepilngadīgajiem, gan 31.augustā divos gadījumos, gan 1.septembrī vienā tirdzniecības vietā, konstatēta alkohola tirdzniecība nepilngadīgām personām.

Divos gadījumos par nepilngadīgo iesaistīšanu alkohola lietošanā pie atbildības sauktas pilngadīgas personas.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais