Rīgas pašvaldība nākamgad plāno 352,3 miljonu latu ieņēmumus

Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi 2010.gadā tiek plānoti 352,3 miljoni latu, kas ir par 20% mazāk salīdzinājumā ar pašvaldības šā gada budžetu, informē Rīgas domes Finanšu departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Iedzīvotāju ienākumu nodoklī nākamgad plānots iekasēt 219,4 miljonus latu, nekustamā īpašuma nodoklī - 36,8 miljonus latu, azartspēļu nodoklī - četrus miljonus latu, bet dabas resursu nodoklī - 370 000 latu, savukārt nenodokļu ieņēmumi prognozēti 39,7 miljonu latu apmērā.

Valsts mērķdotācijas plānotas 52 miljoni latu, kas ir par 48% mazāk nekā šogad, norādīja Bukleviča.

"Kopējo ieņēmumu prognoze vēl var tikt precizēta, jo tā ir atkarīga no valsts pieņemtajiem lēmumiem, piemēram, par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību," skaidroja departamenta pārstāve.

Rīgas pašvaldības ieņēmumi nākamgad atgriezīsies 2004.gada līmenī, iepriekš domes deputātiem paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs norādīja, ka, pēc prognozēm spriežot, pašvaldības ieņēmumi nākamgad būšot par 20% mazāki nekā šogad, līdz ar to būs nepieciešams ievērojami samazināt izdevumus.

"Būs daudz samazinājumu, daudz reorganizāciju, un pašvaldībā paliks krietni mazāk ierēdņu," solīja Ušakovs.

Rīgas domes struktūrvienībām jau uzdots sagatavot nākamā gada budžeta priekšlikumus ar 20% izdevumu samazinājumu.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti pagājušajā mēnesī apstiprināja pašvaldības budžeta grozījumus, kuros budžeta deficīts palielināts līdz 47 miljoniem latu.

2009.gada budžeta grozījumi paredz, ka Rīgas pašvaldības ieņēmumi šogad samazināsies par 30,8 miljoniem latu. Šā gada budžetā ieņēmumi sākotnēji tika prognozēti 474,2 miljoni latu, bet tagad tiek plānots, ka kopējie budžeta ieņēmumi būs 443,4 miljoni latu.

Pamatbudžeta ieņēmumi plānoti 405,2 miljoni latu, bet speciālā budžeta ieņēmumi - 38,3 miljoni latu. Kopējos budžeta izdevumus paredzēts samazināt par 6,3 miljoniem latu, tādējādi kopējie izdevumi paredzēti 490,4 miljoni latu.

Pamatbudžeta izdevumus plānots samazināt par aptuveni 14 miljoniem latu, bet speciālā budžeta izdevumus - palielināt par 7,6 miljoniem latu.

Paredzēts, ka budžeta deficīts pieaugs par 24,4 miljoniem latu un tas sasniegs 47 miljonus latu.

Deficītu plānots segt no iepriekšējo gadu uzkrājumiem.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais