Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Burovs par amata iespējamo zaudēšanu nedomā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) patlaban par amata iespējamo zaudēšanu nedomā, bet tā vietā aicina deputātus mobilizēties un turpināt darbu pie pašvaldības budžeta pieņemšanas.

Burovs aģentūrai LETA teica, ka viņš aicina deputātus mobilizēties, nolikt malā savas ambīcijas, pretenzijas, apvainojumus un strādāt pie šī gada budžeta.

"Tikai budžetu pieņemot, partijas var izpildīt savus solījumus vēlētājiem. Tas ir īpašs atgādinājums tām partijām, kas budžetu izstrādāja, jo tā sagatavošanā piedalījās partija "Saskaņa" ar toreizējiem vicemēriem, departamentu un komiteju vadītājiem," sacīja Burovs.

Burovs tuvākajās dienās aicināšot "Saskaņas" frakcijas deputātus sēsties pie viena galda un runāt par budžetu, jo trešdien paredzēta Rīgas domes budžeta komitejas sēde.

Lūgts komentēt savas izredzes palikt amatā, Burovs atbildēja, ka pēc divām nedēļām atkal varētu būt iesniegums par viņa atstādināšanu, tad pēc kāda laika var sekot speciāla administratora iecelšana, lai gan pašreizējais sasaukums var nostrādāt līdz pat 2021.gadam. Viņaprāt, variantu ir daudz, bet viņš par tiem nedomājot, jo pie priekšsēdētāja krēsla neturas.

Jau ziņots, ka vienam partijas "Saskaņa" deputātam atsaucot parakstu zem pieprasījuma lemt par Burova atbrīvošanu no amata, galvaspilsētas domei tas nebūs jāskata.

Parakstu no dokumenta atsaucis deputāts Jānis Ločmelis (S).

Partijas "Saskaņa" un deputātu bloka "Rīgai" politiķi janvārī paziņoja, ka, lai gan koalīciju atstāt neplāno, viņi uzstās uz Burova nomaiņu, jo nespēj ar viņu sastrādāties.

Galvenās nesaskaņas partneru vidū esot saistītas ar to, ka Burovs "vienpersoniski uzņēmies" koalīcijas vadību un lēmumu pieņemšanā neesot konsultējas ar saviem partneriem.

Deputāti arī savāca nepieciešamos parakstus domes sēdes sasaukšanai par šo jautājumu.

Tikmēr pēc opozīcijas rosinājuma aizvadītajā nedēļā amatus zaudēja pilsētas vicemēri Druvis Kleins un Anna Vladova (S). Par viņu gāšanu kopā ar opozīciju nobalsoja arī vairāki valdošajā koalīcijā esošās, Burova pārstāvētās "Gods kalpot Rīgai" deputāti.