Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pēc dažām dienām būs skaidra opozīcijas nostāja par Burova atbrīvošanu no amata

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Lielāka skaidrība par Rīgas domes opozīcijas nostāju attiecībā uz "Saskaņas" rosināto Oļega Burova atbrīvošanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata varētu būt 22.janvārī, kad, iespējams, arī notiks attiecīgā domes sēde, norādīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Klotiņš.

Politiķis skaidroja, ka vēl opozīcijas frakciju - VL-TB/LNNK, Jaunās konservatīvās partijas, "Vienotības" un "Latvijas attīstībai" - partiju iekšienē ir jāizrunā šis jautājums. Pēc tam tas jāapspriež opozīcijas partijām kopā, kā arī vēl gaidāmas arī sarunas ar Burovu, norādīja Klotiņš.

Vaicāts, vai gaidāmā saruna ar Burovu liecina, ka opozīcijas deputātiem izdevīgāk būtu atbalstīt pašreizējo mēru iepretim "Saskaņai", Klotiņš norādīja, to ir pāragri komentēt. Viņš akcentēja, ka svarīga būs Burova nostāja dažādos jautājumos.

VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas vadītāja vietnieks arī norādīja, ka tiek gaidīts Saeimas lēmums par Rīgas domes atlaišanu. Šādā situācijā arī nevajadzētu tērēt laiku jaunas koalīcijas veidošanai, ņemot vērā arī to, ka pašlaik ir problemātiska situācija ar pašvaldības budžeta apstiprināšanu, skaidroja politiķis.

Kā ziņots, "Saskaņas" un deputātu bloka "Rīgai" Rīgas domes politiķi janvārī paziņoja, ka uzstās uz pašvaldības vadītāja Burova nomaiņu. Tomēr šis jautājums vēl nav izskatīts.

Tikmēr pēc šo abu politisko spēku paziņojuma Rīgas domes ārkārtas sēdē amatus zaudēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieki Anna Vladova (S) un vietnieks Druvis Kleins. Par viņu gāšanu kopā ar opozīciju nobalsoja arī vairāki valdošajā koalīcijā esošās, Burova pārstāvētās "Gods kalpot Rīgai" (GKR) deputāti.