Šlesers rīkosies kā futbola tiesnesis

Lai mazinātu birokrātiju pašvaldībā un paātrinātu pilsētai nozīmīgu projektu virzību, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) sola rīkoties kā futbola tiesnesis - par pirmo reizi, kad ierēdnis kavēs kādu projektu, tikšot parādīta "dzeltenā kartīte", bet nākamajā reizē vainīgais tikšot "noraidīts no laukuma".

Šodien pirmajā Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas sēdē Šlesers norādīja, ka diemžēl iepriekšējos gados lēmumu pieņemšana nav bijusi "caurspīdīga" un daudzu uzņēmēju projekti kavēti bez nopietna pamatojuma. "Tagad ir krīze, tāpēc jāstrādā ārkārtas režīmā un uzņēmējiem ātri jādod pamatota atbilde," teica Rīgas vicemērs.

"Ja kādi ierēdņi nepamatoti bremzēs projektus, tad pirmajā reizē dabūs "dzelteno kartīti". Nākamajā gadījumā viņi varēs meklēt darbu kaut kur citur," draudēja Šlesers. "Tie, kas bremzēs, vairs pie mums nestrādās, tie būs ārpus borta uzreiz. Lai viņi zina, ka elposim pakausī."

Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas sēdes sākumā par formālismu tika kaunināts Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods.

Par birokrātiju sūdzējās AS "Rīgas piena kombināts" padomes priekšsēdētāja vietnieks Atis Sausnītis. Uzņēmējs esot vērsies departamentā ar priekšlikumiem par izmaiņām noteikumos par preču piegādes laikiem pilsētā, bet saņēmis formālu atbildi un neredzējis vēlēšanos risināt problēmas.

Šlesers bargi pratināja Strodu par notikušo, kurš savukārt mēģināja attaisnoties ar spēkā esošajiem noteikumiem. Vicemērs norādīja, ka "vajag nevis atrakstīties, bet risināt problēmas".

"Formālisms un nevēlēšanās sadarboties nav pieļaujama, tāpat nav pieļaujama šāda veida komunikācija, atsaucoties uz veciem noteikumiem un lēmumiem. Vajag apsēsties pie viena galda un kopā ar uzņēmējiem risināt problēmas," teica Šlesers.

Vicemērs norādīja, ka šajā reizē Strodam "dzeltenā kartīte" vēl netikšot parādīta, bet nākamajā gadījumā tā noteikti būšot.

Svarīgākais