Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome tuvojas ārkārtas vēlēšanām

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Rīgas domes deputātiem izdevies no amatiem atstādināt abus vicemērus, bet šonedēļ pašvaldības tautas kalpiem jālemj par pašreizējā Rīgas domes priekšsēdētāja palikšanu amatā. Rīgas mērs Oļegs Burovs (Gods kalpot Rīgai; GKR) ir atkārtoti pateicis, ka pats no amata neatkāpsies. Pašlaik deputātu aktuālākajai nodarbei jābūt Rīgas budžeta izskatīšanai un pieņemšanai, un vārdos tiek solīts, ka koalīcija budžeta izskatīšanā piedalīsies, apzinoties sekas, kādas var radīt vilcināšanās.

16. janvārī Rīgas domes ārkārtas sēdē Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieki Anna Vladova (Saskaņa) un Druvis Kleins (deputātu bloks Rīgai!) zaudēja amatus. Gods kalpot Rīgai frakcijas deputātiem bija brīvais balsojums, un daži no viņiem balsoja par abu vicemēru atstādināšanu. Pirms tam koalīcijas partneri - Saskaņa un GKR - centās rast kompromisu, bet Saskaņas deputāti neatsauca savus parakstus O. Burova atstādināšanai, tāpēc GKR ļāva saviem biedriem balsot tā, kā viņi uzskata par vajadzīgu. Saskaņa un Rīgai! negrib strādāt O. Burova vadībā.

Koalīcijas partneri O. Burovam pārmeta koalīcijas vienošanās neievērošanu, pašreklāmu, vienpersonisku rīcību. D. Kleins par pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar SIA Rīgas satiksme, Rīgas Centrāltirgu izpelnījās gan pārmetumus, gan uzslavas. Slavēja viņu kolēģis no deputātu bloka Rīgai! - Oskars Putniņš.

Deputāts Aleksejs Rosļikovs (Neatkarīgo deputātu frakcija) vēlreiz atkārtoja, ka neviens no 60 deputātiem nav pelnījis palikt domē, jo opozīcija nepārņēma varu, kad tas bija iespējams, bet koalīcija par nespēju vienoties. Toties pašlaik Rīgas domes koalīciju veidojošajām partijām ir jāvienojas par turpmāko sadarbību, bet vēl nav zināms, kāds būs plāns B, jo Saskaņa un Rīgai! negrib strādāt O. Burova vadībā. Koalīciju viņi grib saglabāt.

Šī situācija apstiprina, ka Rīgas dome virzās uz ārkārtas vēlēšanām, sekojot padomam, ka labāk šausmīgas beigas nekā bezgalīgas šausmas.