Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Īsi pirms gaidāmās sēdes joprojām nav skaidras Rīgas vicemēru izredzes saglabāt amatus

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Īsi pirms gaidāmās Rīgas domes ārkārtas sēdes joprojām nav skaidras Rīgas vicemēru - Druvja Kleina un Annas Vladovas (S) - izredzes saglabāt amatus.

Pēc "Gods kalpot Rīgai" (GKR) frakcijas sēdes tās vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko aģentūrai LETA paziņoja, - ja "Saskaņa" atsauks parakstus par Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) atcelšanu no amata, tad frakcija balsos par vicemēru amatu saglabāšanu, bet pretējā gadījumā GKR būšot brīvais balsojums, kurā katrs varēšot balsot pēc saviem ieskatiem.

Patlaban notiek arī "Saskaņas" frakcijas sēde, lai lemtu par balsojumu ārkārtas sēdē, taču aģentūrai LETA zināms, ka paraksti par Burova atcelšanu vēl nav atsaukti.

Savukārt deputātu bloks "Rīgai" jau nolēmis balsot tā, lai saglabātu koalīciju, tostarp abu vicemēru krēslus.

Neatkarīgo deputātu frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs aģentūrai LETA sacīja, ka frakcija par savu balsojumu vēl lems īsi pirms sēdes.

Ja uz domes sēdi ieradīsies visi opozīcijas pārstāvji, viņi kopā var nodrošināt 24 balsis. Atšķirībā no balsojuma par uzticību domes priekšsēdētājam, kad amata zaudēšanai nepieciešama vismaz 31 balss, lai kāds no vicemēriem zaudētu amatu, tas jāatbalsta deputātu vairākumam.

Jau ziņots, ka šovakar plkst.17 sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā plānots lemt par abu vicemēru atcelšanu no amatiem.

Sēde sasaukta pēc opozīcijas pārstāvju ierosinājuma. Kā aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis, paraksti par Vladovas atstādināšanu opozīcijai bija sagatavoti vēl tad, kad koalīcijas stabilitāte šķobījās iepriekšējā reizē un tagad "eļļu ugunij pielējis" jaunais koalīcijas nesaskaņu vilnis.

"Mēs redzam "Saskaņas" un bloka "Rīgai" darbības, Nila Ušakova (S) paziņojumus, un ir skaidrs, ka viņiem iekšienē viss brūk. Opozīcija uzskata, ka arī vicemēriem savi krēsli ir jāzaudē," sacīja Locis.