Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētāju ievēlēts Ainārs Ozols

© F64 Photo Agency

Šodien, 14. janvārī “Rīgas satiksmes” padome – Ainārs Ozols, Andrejs Pančenko, Ernests Saulītis, Juris Švanders un Normunds Narvaišs sanāca uz padomes sēdi, kuras laikā par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Ainārs Ozols, teikts medijiem nosūtītajā informācijā.

Atgādinām, ka 13. janvārī “Rīgas satiksmes” kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs veica izmaiņas uzņēmuma padomē, no uzņēmuma padomes tika atstādināts Rolands Klincis, taču padomes locekļu amatā atjaunoja Aināru Ozolu un Andreju Pančenko.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka rotācijas uzņēmuma vadībā pēdējo mēnešu laikā ir notikušas vairākas reizes. Aizvadītā gada izskaņā uzņēmumam konkursa kārtībā tika izraudzīta padome, daļu no kuras decembra sākumā no amatiem atcēla tā brīža kapitāldaļu turētājs, vicemērs Druvis Kleins.

Viņš no amatiem atcēla Normundu Narvaišu, Aināru Ozolu un Andreju Pančenko, viņu vietā ieceļot Rolandu Klinci un Natāliju Moškeviču.

Janvārī par uzņēmuma kapitāldaļu turētāju kļuva Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kurš pēdējo nedēļu laikā no amatiem atcēlis gan Moškeviču un Klinci, atjaunojot amatos Kleina atstādinātos pārstāvjus.

Patlaban uzņēmuma padomē strādā Ozols, Narvaišs, Pančenko, Ernests Saulītis un Juris Švanders.

Uzņēmuma padomes vadībā esot Klincim, noslēdzās konkurss uz "Rīgas satiksmes" valdi, par kuras priekšsēdētāju tika iecelta bijusī Satiksmes ministrijas ierēdne Džineta Innusa, bet par valdes locekļiem kļuva bijušais Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Jānis Golubevs, bijusī "Olainfarm" valdes locekle un "SEB bankas" Baltijas kontu un maksājumu operāciju vadītāja Inga Krūkle, līdzšinējie "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes locekļi Emīls Jakrins un Elīna Epalte-Drulle. Par pēdējiem diviem valdes locekļiem radās visvairāk jautājumu, jo bija informācija, ka viņi no konkursa jau izslēgti reputācijas problēmu dēļ, taču Klincis viņus atjaunojis starp kandidātiem.