Rīgā papildus dežurēs 80 pašvaldības policisti

Sabiedriskās kārtības nodrošināšanā Vecrīgā un galvaspilsētā Rīgas Pašvaldības policija (RPP) šodien un rīt, 1.septembrī, papildus plāno iesaistīt līdz 80 policijas darbinieku, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Jauniešu dzeršana 1. septembrī ievērojami samazinājusies, iepriekš Rīgas domes deputātus informēja RPP priekšnieks Jānis Geduševs.

Geduševs norādīja, ka informācija par skolēnu aizraušanos ar alkoholu 1.septembrī esot "uzpūsta" un par to klīstot vairāk leģendas, nevis patiesa informācija. Pateicoties policijas darbam, dzeršanas gadījumu skaits esot samazinājies vairāk nekā par 60%.

"Darbs devis rezultātus, un publiski alkohola lietošana pilsētas centrā gandrīz nenotiek," sacīja Geduševs, piebilstot, ka nevarot izslēgt dzeršanas gadījumu riskus nomalēs un tamlīdzīgās vietās.

RPP priekšnieks norādīja, ka policija, kā katru gadu, ir gatava jaunā mācību gada sākumam. Papildus patrulēšanai tiks piesaistīti aptuveni 80 policisti, un kopā kārtību uzraudzīs aptuveni 200 pašvaldības policistu.

Sākot ar 16.augustu, visas RPP teritoriālās pārvaldes pievērš pastiprinātu uzmanību jauniešu pulcēšanas vietām, tādām kā iekškvartāli, parki, aktīvās atpūtas vietas, iekļaujot tās patrulēšanas maršrutos. Ceļu policijas pārvaldes (CPP) darbinieki veic ceļu satiksmes drošības un informatīvo elementu apsekošanu pie Rīgas skolām.

Bērnu likumpārkāpumu profilakses (BLPN) nodaļas darbinieki katru dienu veic regulārus skolu teritoriju apsekošanas reidus, pievēršot pastiprinātu uzmanību sabiedriskas kārtības ievērošanai pie skolām.

Sākot ar 23.augustu, teritoriālo pārvalžu darbinieki kontrolē sabiedriskās kārtības normu ievērošanu pie Rīgas skolām, atbilstoši darba uzdevumiem iekļaujot tās patrulēšanas maršrutos. CPP, BLPN un Ūdenslīdēju, glābēju un civilās aizsardzības nodaļas (ŪGCAN) speciālisti sadarbībā ar RPP sabiedrisko attiecību speciālisti informēs iedzīvotājus par vairākiem drošības pasākumiem, kas ir aktuāli gan bērniem, gan pieaugušiem.

Saskaņā ar RPP pasākumu plānu tiks nodrošināta pastiprināta policijas kontrole Vecrīgā un tās apkārtnē. Katru nakti Vecrīgā tiek papildus norīkotas divas līdz četras patruļas, kuras pievērš pastiprinātu uzmanību nepilngadīgām personām un iekļauj patrulēšanas maršrutos izklaides vietas.

Papildus tam RPP teritoriālo pārvalžu Administratīvo grupu darbinieki veiks regulārus reidus savās apkalpojamās teritorijās, pievēršot pastiprinātu uzmanību tirdzniecības vietām, kontrolējot alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības aizliegumu nepilngadīgām personām.

Svarīgākais