Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atjaunots ielu segums, nolīdzinātas apmales- Satiksmes departaments uzskaita pērn paveiktos darbus

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Rīgas domes Satiksmes departaments 2019.gada laikā veicis seguma atjaunošanu 27 ielu posmos, pastāstīja departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Segums tika nomainīts tādās ielās, kur asfaltbetons bija nokalpojis savu laiku un kur nepieciešams nodrošināties, lai pavasarī pie mainīgajiem laika apstākļiem, neveidotos avārijas situācijas. Segums tika nomainīts Juglas ielā, Jūrkalnes ielas posmā, Struktoru ielā, kā arī veikti seguma virskārtas uzlabojumi virknei Pārdaugavas ielās, skaidroja Dimante. Tāpat veikta seguma nomaiņa Krasta ielā, pilnībā nomainot asfaltbetona segumu abos virzienos.

Lai nodrošinātu vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiem, Rīgā vasaras laikā nolīdzinātas apmales ielu krustojumos vairāk nekā 300 metru garumā. Tāpat Vanšu tiltam 11.novembra krastmalas pusē atjaunotas kāpnes, kas bija sliktā tehniskā stāvoklī.

Lai veiktu lietus ūdens novadīšanas sistēmu uzlabošanu Rīgas ielās, kur visbiežāk pēc spēcīgajām lietavām veidojas peļķes, Satiksmes departamenta speciālisti jūnijā izstrādāja rīcības plānu un kopumā tika apzinātas vairāk nekā 40 vietas Rīgā, kur nepieciešami lokāli risinājumi.

Atsevišķos ielu posmos jūlijā un augustā jau tika veikti uzlabojumi lietus ūdens novades izveidei. Piemēram, izbūvēta "ievalce" Viestura prospektā un ūdens novades sistēma Čiekurkalna 1.līnijā zem Gustava Zemgala gatves pārvada.

Tāpat sakārtoti atsevišķi ielu krustojumi, kur ikdienas uzturēšanas darbu ietvaros veikti uzlabojumi lietus ūdens novadei, piemēram, Krišjāņa Valdemāra ielā pie Elizabetes ielas, stāsta Dimante. Darbs pie peļķu mazināšanas Rīgas ielās turpināsies arī nākamgad, kad plānots veikt lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūvi vairāk nekā desmit ielās, sola departamentā.

Remontdarbi turpinās vēl uz Salu tilta un līdz ar nākamo būvsezonu plānots pabeigt apzaļumošanas un asfaltēšanas darbus. Tāpat nākamajā būvsezonā plānots pabeigt remontdarbus uz Augusta Deglava pārvada, pabeidzot stiprināt atlikušos balstus un veikt seguma atjaunošanu tiltam un deformācijas šuvju izbūvi.