Rīdziniekiem septembrī varētu samazināties maksa par karsto ūdeni

Rīdziniekiem septembrī varētu samazināties maksa par karsto ūdeni, aģentūrai LETA pieļāva AS "Rīgas siltums" (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Konkrētu tarifu gan varēs zināt tikai 10.septembrī, kad laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" tiks publicēts AS "Latvijas Gāze" (LG) paziņojums par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem septembrī.

RS norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju augustā piemēro tarifu 40,13 lati par megavatstundu (Ls/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir tāds pats kā jūlijā un jūnijā.

Pamatojoties uz LG tarifu prognozēm, no septembra līdz decembrim siltumenerģijas tarifs varētu būt 38,09 Ls/Mwh bez PVN.

Kā ziņots, šā gada septembrī samazināsies dabasgāzes tarifi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LG preses sekretārs Vinsents Makaris.

Siltumapgādes uzņēmumiem dabasgāzes tarifi samazināsies vidēji par 12%, kas ir saistīts ar akcīzes nodokļa atcelšanu no šā gada 1.septembra, kas tarifus samazina par 6%, kā arī labvēlīgu valūtu attiecību. Pārējiem rūpnieciskiem klientiem tarifi samazināsies par 6%. Tiek prognozēts, ka tarifi šādā līmenī saglabāsies līdz gada beigām.

RS siltumenerģijas tarifā lielāko daļu - ap 83% - veido izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas.

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai.

RS piegādā siltumenerģiju 5189 dzīvojamām un 2200 nedzīvojamām ēkām.

Žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2009.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" RS ar uzņēmuma vērtību 93,37 miljoni latu ierindojas 20.vietā, bet 2008.gada pētījumā RS ar uzņēmuma vērtību 52,66 miljoni latu ierindojās 39.vietā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.