Domnieks Šiliņš atvainojas par dienesta automašīnas izmantošanu personīgām vajadzībām

Rīgas domes Pilsoniskās savienības (PS) frakcijas deputāts Jānis Šiliņš atvainojies par dienesta automašīnas izmantošanu personīgām vajadzībām un sola atmaksāt radītos izdevumus.

Kā ziņots, pēdējā gada laikā Šiliņš vairākkārt izmantojis pašvaldības dienesta automašīnu, lai naktīs brauktu uz un no Rīgas naktsklubiem, svētdien ziņoja telekompānijas LNT raidījums "Top 10".

"Es, Rīgas domes deputāts Jānis Šiliņš, atvainojos visiem Rīgas iedzīvotājiem, vēlētājiem un partijas biedriem par savu neētisko rīcību, izmantojot dienesta autotransportu personīgām vajadzībām. Pēc domei radīto izdevumu aprēķināšanas nekavējoties atmaksāšu visus izdevumus, kas saistīti ar autotransporta izmantošanu," plašsaziņas līdzekļiem izplatītā paziņojumā raksta Šiliņš.

"Patiesi nožēloju notikušo un apliecinu, ka turpmāk šādas situācijas neatkārtosies. Ar savu darbu centīšos atjaunot Jūsu uzticību," norāda deputāts.

Nosodījumu deputāta rīcībai jau paudusi gan domes vadība, gan viņa pārstāvētās frakcijas vadība, gan arī sabiedrība par atklātību "Delna".

Rīgas domē deputātiem astoņām komitejām paredzētas četras automašīnas dažādu darba pienākumu veikšanai, savukārt viena automašīna pieejama visu diennakti - ārkārtas gadījumiem, piemēram, lai dotos uz kādu notikuma vietu plūdu, ugunsgrēku vai dažādu citu avāriju gadījumos.

Mikroautobusa lietošanu koordinē dežurante, kas reģistrē žurnālā, kurš deputāts cikos un uz kādu adresi braucis. Deputātu rīcību un motīvus gan neviens nevērtē.

Pētot autotransporta lietošanas laikus, atklājies, ka itin bieži un ļoti vēlās nakts stundās Rīgas domes autotransports pabijis Skolas ielā 2, Brīvības ielā 211 un Aristīda Briāna ielā 9 - šajās adresēs atrodas galvaspilsētā pazīstami nakts klubi "Essential", "Godvil", "Kefīrs" un "Piens".

Visi vēlās nakts braucieni notikuši no februāra līdz jūnijam, galvenokārt nedēļas nogalēs, taču ir reizes, kad domes mašīna deputātu ir vizinājusi arī darba dienu naktīs, dažreiz pat vairākas reizes vienā nedēļā.

Visās reizēs pašvaldības transportu nakts stundās izmantojis PS deputāts Jānis Šiliņš, kurš to arī nenoliedz.

Svarīgākais