Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Decembrī būs vairāki sūtījumi no Rīgas namu pārvaldnieka

© Ekrānšāviņš

Vairāki tūkstoši SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) klientu saņems sūtījumus ar ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu iesniegšanas kvītīm. Tās nav iespējams nosūtīt vienlaikus trim mēnešiem.

RNP skaidro, ka decembrī kopā ar rēķinu daļa dzīvokļu īpašnieku saņems papildu sūtījumu ar ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu veidlapām. Klientiem veidlapas tiks nogādātas kopā ar pakalpojumu rēķiniem un būs noformētas tāpat kā pakalpojuma rēķins. Daļa klientu saņems divus atsevišķus sūtījumus no RNP, bet atsevišķiem klientiem, kuri decembrī saņem arī zemes nomas rēķinu, tiks nogādāti trīs sūtījumi.

Iepriekš RNP informēja, ka ūdens patēriņa rādījumus papīra formātā varēs iesniegt vairs tikai 8500 cilvēki, kuri eksperimentālajā periodā nav izmantojuši citu rādījumu iesniegšanas veidu - elektronisko vai ar īsziņu. Viņi, sākot ar decembri, ūdens patēriņa rādījumu veidlapu saņems kopā ar rēķinu. Ūdens patēriņa rādījumus šā gada decembrī iespējams iesniegt no 20. līdz 28. datumam - ne tikai papīra formātā, bet arī vortālā www.e-parvaldnieks.lv un ar īsziņu.

Papīra veidlapu iekļaušanu rēķinos RNP skaidro ar priekšsvētku periodu, kad decembra beigās ir vairākas svētku dienas. Nav lietderīgi likt cilvēkiem doties uz RNP klientu apkalpošanas centriem, lai saņemtu veidlapas trim mēnešiem. Tieši tikpat nelietderīgi ir noslogot klientu centra darbiniekus, lai viņi izsniegtu papīra veidlapas cilvēkiem, kuri acīmredzot arī turpmāk neplāno izmantot citus rādījumu iesniegšanas veidus. Un, visbeidzot, RNP uzskata, ka ir sasniegts primārais mērķis, kas tika izvirzīts, ieviešot izmaiņas rādījumu iesniegšanas kārtībā, - elektronisko pakalpojumu lietotāju skaits ir palielinājies.

***

UZMANĪBU!

Turpmākajos mēnešos vismaz divas vai vairāk ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu iesniegšanas dienas iekrīt brīvdienās, tāpēc RNP šā gada decembrī, kā arī 2020. gada janvārī pagarinājis individuālo ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu iesniegšanas termiņu gan elektroniski, gan papīra formātā.

Individuālos ūdens patēriņa skaitītāju rādījumus varēs iesniegt:

• 2019. gada decembrī no 20. līdz 28. datumam;

• 2020. gada janvārī no 24. līdz 28. datumam.