Atklās Latvijā lielāko internātskolu bērniem ar neiroloģiskajām saslimšanām

Pirmdien, 30.augustā pl.13.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs atklās Rīgas sanatorijas internātpamatskolas ēku kompleksu Brīvības gatvē 384a, kas pēc rekonstrukcijas kļuvusi par lielāko internātskolu bērniem ar neiroloģiskajām saslimšanām Latvijā.

Rekonstrukcijas rezultātā no jauna izbūvēts mūsdienīgs, skolas audzēkņu vajadzībām pilnībā piemērots mācību un internāta korpuss, plaša, daudzfunkcionāla sporta zāle, kā arī veikts skolas ēkas vecā korpusa kapitālais remonts, paredzot īpašas telpas arī bērnu rehabilitācijai. Līdz ar skolas ēku korpusa atjaunošanu meža teritorijā esošajā izglītības iestādē varēs uzņemt divas reizes vairāk audzēkņu nekā tas bija iespējams līdz šim.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies arī Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un citu atbildīgo Rīgas domes institūciju pārstāvji. Tāpat aicināti piedalīties arī citu specializēto izglītības iestāžu vadītāji, ārsti un bērnu vecāki.

Rīgas sanatorijas internātpamatskolas ēku kompleksa rekonstrukciju pēc RD Īpašuma departamenta pasūtījuma veica būvfirma „Abora”. Skolas atjaunošanā Rīgas pilsētas pašvaldība ieguldījusi 8,5 miljonus latu.