Virs Rīgas novēro virpuļviesuli

© Letas video

Šodien virs Rīgas verēja novērot nelielu virpuļviesuli. Tam gan nepietika jaudas, lai sasniegtu zemi, tomēr izteiktais viesuļa konuss piesaistīja daudzu garāmgājēju uzmanību.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, novēroto dabas parādību nevar nodēvēt par virpuļviesuli, jo tie ir daudz spēcīgāki un nodara nopietnus bojājumus, kā arī virpuļviesuļi sasniedz daudz ievērojamākus apmērus, no zemes paceļoties pat līdz vairāku kilometru augstumam.

Rīgas centrā novērotā parādība bija neliels virpulis no mākoņa, kas nespēj nodarīt nekādus postījumus. Mākoņu veidoti nelieli virpuļi tiek novēroti, kad ir nestabila gaisa masa. Arī šodien pa dienu uzspīdēja saule un gaiss pie zemes sasila. Tas cēlās augšup, un tā rezultātā bija novērojams neliels mākoņa veidos virpulis.

Šādi dabas veidojumi nav bieži, taču tas nav arī nekas neierasts. Šāds mākoņu veidots virpulis nevar sasniegt tādus virpuļviesuļa apmērus, kādi šovasar bija vērojami pērkona un negaisa laikā.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais