Satiksmei atvērs uzbūvēto Juglas ielas turpinājumu

31.augustā satiksmei atvērs Juglas ielas pagarinājumu, kas uzbūvēts, lai savienotu šovasar satiksmei atklāto rotācijas apli Biķernieku ielā ar rotācijas apli Augusta Deglava ielā.

Juglas ielas pagarinājums uzbūvēts ar gājēju ietvēm un gan no brauktuves, gan ietves atdalītu apgaismotu veloceliņu. Jaunajā ielas posmā izbūvētas inženiertehniskās komunikācijas - ielas apgaismojums, "Lattelecom" tīkls, lietus ūdens kanalizācija, pārbūvēta augstsprieguma līnija, ierīkotas divas caurtekas.

Ceļu būves uzņēmums SIA "Binders", atbilstoši līgumam ar objekta pasūtītāju, Rīgas domes Satikmes departamentu, 2009.gadā uzsāka Juglas ielas pagarinājuma būvniecību no Lubānas līdz Biķernieku ielai. Jaunā Juglas ielas posma krustojuma vietā ar Biķernieku ielu uzbūvēts rotācijas aplis, ko satksmei atklāja šā gada jūnijā.

Juglas ielas pagarinājuma būvniecība veikta, lai atslogotu Rīgas centru no tranzīta satiksmes, izveidojot maģistrālo ielu savienojumu starp Brīvības gatvi Juglā, Augusta Deglava ielas rotācijas apli un tālāk - topošo Dienvidu maģistrāli. Autovadītājiem būs iespēja apbraukt Rīgas centru virzienā no Vidzemes uz Zemgali un otrādi.

Līgumsaistības paredz, ka Juglas ielas posma būvniecība pilnībā jāpabeidz 2011.gada februāra beigās.

Svarīgākais