Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas domei liek samazināt nākamā gada tēriņus

© Vladislavs Proškins/F64

Raitākai 2020.gada Rīgas domes budžeta apstiprināšanai pašvaldību departamentiem dots politiskais rīkojums samazināt nākamā gada tēriņus, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis.

Tomēr Locis atzina, ka Rīgas domes koalīcijai šādā veidā neizdosies panākt pašvaldības nākamā gada budžeta apstiprināšanu, jo opozīcijas partijas vienojušās to neatbalstīt, tikai tehniskos jautājumus.

"Mēs esam globālu lēmumu gaidās, jo esam viena soļa attālum no ārkārtas vēlēšanām, lai pēc tām ar normālu darbu varētu nostabilizēt Rīgas attīstību, jo pašlaik notiekošais pašvaldībā līdzinās haosam," sacīja Locis.

Uz jautājumu, kādām nozarēm dots politiskais rīkojums samazināt izdevumus, Locis atbildēja izvairīgi, bet piebilda, ka arī pēc ārkārtas vēlēšanām varētu nākties pieņemt vairākus sāpīgus lēmumus, lai samazinātu izdevumus, tādējādi stabilizējot situāciju pašvaldībā.

"Skaidrs ir viens, ja šāds rīkojums dots, tad naudas ir tik, cik tās ir," piebilda Locis.

Jau ziņots, ka vakar Rīgas domes deputātiem nozaru komitejās kvoruma trūkuma dēļ neizdevās apstiprināt Pilsētas attīstības departamenta un Īpašuma departamenta budžetu pieprasījumus.

Pilsētas īpašuma komitejas sēdi, nenodrošinot kvorumu, atstāja opozīcijas deputāti, bet Pilsētas attīstības komitejas sēdi - koalīcijas pārstāvji.

Šodien plkst.10 Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja skatīs Labklājības departamenta un Rīgas bāriņtiesas 2020.gada budžeta pieprasījumus, liecina komitejas darba kārtība.

Kā ziņots, Rīgas domes komitejās šonedēļ skata Rīgas pašvaldības iestāžu nākamā gada budžetus. Pēc akceptēšanas komitejās lēmumu par tiem vēl būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.