Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nenotiek sēde, kurā Kleinam bija jāskaidro lēmums par "Rīgas satiksmes" padomes daļēju nomaiņu

© Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Kvoruma trūkuma dēļ šodien tika atcelta Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas ārkārtas sēde, kurā Rīgas vicemēram Druvim Kleinam bija jāsniedz paskaidrojumi par savu lēmumu daļēji nomainīt SIA "Rīgas satiksme" padomi.

Kā novēroja LETA, uz sēdi nebija ieradies neviens no koalīcijas deputātiem, kā arī pats Kleins. Komitejas vadītājs Vadims Faļkovs (S) informēja, ka Kleins aizņemtības dēļ nav varējis izbrīvēt laiku, taču uz sēdi būtu gatavs ierasties 11.decembrī.

Līdz ar to sēde tika pārtraukta.

Sēdi sasaukt rosināja Jaunās konservatīvās partijas frakcija. Opozīcijas deputāti iesniegumā uzsver, ka Kleins, kurš ir uzņēmuma kapitāldaļu turētājs, domniekiem neesot paskaidrojis sava lēmuma "juridiskos un faktiskos apstākļus, kā arī pēc būtības nav pamatojis sava lēmuma iemeslus".

Kā ziņots, vien dažas dienas pēc kļūšanas par galvaspilsētas vicemēru un "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētāju Kleins daļēji nomainīja uzņēmuma padomi, no tās atstādinot padomes priekšsēdētāju Normundu Narvaišu, padomes locekļus Aināru Ozolu un Andreju Pančenko.

Kleins norādīja, ka visi ar atlases kompānijas palīdzību izraudzītie kandidāti noteikti esot atbilstoši padomes amatam, bet viņu bažīgu darījusi iecelšanas procedūra. To, vai padomes locekļi neatbilstoši veikuši savus pienākumus vai izdarījuši kādus citus pārkāpumus, vicemērs neizskaidroja.

Turpmāk uzņēmuma padomē darbu turpinās Ernests Saulītis, bet par jaunajiem padomes locekļiem iecelts finanšu jomas speciālists Rolands Klincis un Rīgas domes Administratīvās pārvaldes vadītāja Natālija Moškeviča. Tāpat no 2.decembra darbu padomē sācis Juris Švanders, kurš pirms tam bija uzņēmuma pagaidu valdē.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) ir izteicies, ka, iepazīstoties ar uzņēmuma darbu, viņam nebija radusies doma, ka nepieciešams mainīt uzņēmuma padomi, un viņš to nebūtu darījis.

Arī bijušais domes priekšsēdētāja vietnieks un kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks (NDF), kurš izraudzījās padomi, aģentūrai LETA apgalvoja, ka vēl 29.novembra vakarā, domes sēdes laikā atbildot uz deputātu jautājumiem, Kleins skaidrojis, ka viņam nav daudz informācijas par to uzņēmumu darbību, kuru kapitāldaļas pašvaldības vārdā viņam bija plānots uzticēt pārvaldīt. Tomēr jau 2.decembrī pieņemts lēmums par padomes daļēju nomaiņu.

"Ir grūti iedomāties, ka nozares neprofesionālis divu dienu laikā, turklāt brīvdienās, varēja saprast visu notiekošo tik lielā un sarežģīta uzņēmumā kā "Rīgas satiksme," uzskata Baraņņiks, uzsverot, ka visi kandidāti atlasīti konkursos.