Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ušakovs esot gatavs piedalīties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Lai gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vēl spriež, vai tiks rosināta Rīgas domes atlaišana un rīkotas ārkārtas vēlēšanas, partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs "TV3 Ziņām" pastāstījis, ka Eiropas Parlamenta deputāts un bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs jau gatavs šajās ārkārtas vēlēšanās piedalīties.

Viņš norādīja, ka Ušakovs viņu šorīt uzrunājis un paudis šādu gatavību. Vienlaikus Urbanovičs pastāstīja, ka partija ar domu par iespējamām ārkārtas vēlēšanām jau sākusi “savu spēku inventarizāciju”. “Saskaņa” uz notiekošo raugoties pozitīvi, jo tai esot lojāls vēlētājs, politiķa teikto citē "TV3 Ziņas".

Atgādinām, ka ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) jau konsultējas par iespējamo Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu laiku, vēloties tās rīkot 22.februārī.

CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa aģentūrai LETA apliecināja, ka ministrija par šo jautājumu ir vērsusies komisijā un arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

VARAM potenciāli vēlētos vēlēšanas 22.februārī, bet CVK uzskata, ka tās labāk būtu rīkot 29.februārī.

Bērziņa norādīja, ka gadījumā, ja vēlēšanas notiek 29.februārī, tad vēlēšanu aplokšņu maketi ir jāiesniedz izstrādātājam jau 3.janvārī. Īsais termiņš uzreiz sadārdzina arī izmaksas, piebilda CVK priekšsēdētāja. Turklāt esot jāņem vērā arī apstāklis, ka gada nogalē ir daudz brīvdienu.