Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nedēļas nogale Rīgā: apmeklē koncertus un apskati vides objektu festivālu

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Sagaidot Otro adventi, iedzīvotāji aicināti apmeklēt koncertus Rīgas dievnamos, kultūras centros un koncertzālēs, kā arī doties apskatīt 10. vides objektu festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” mākslas darbus, kas šogad – festivāla jubilejas gadā – lielākoties izvietoti Kronvalda parkā.

Ceturtdien, 5. decembrī, ar izstādes “Rīgas egles stāsts” atklāšanu Rātsnamā, ar uzvedumu un egles iedegšanu Rātslaukumā, sākās 10. vides objektu festivāls “Ziemassvētku egļu ceļš”. Plkst. 16.00 Rātsnamā ikviens tika gaidīts retrospektīvā festivāla objektu foto prezentācijas pasākumā, kurā apkopots vizuālais materiāls par deviņu gadu laikā radītajiem interesantākajiem un savdabīgākajiem Latvijas mākslinieku autordarbiem vides objektu festivālam “Ziemassvētku egļu ceļš”. Visu festivāla norises laiku šādas izstādes būs apskatāmas arī Austrumu, Pārdaugavas un Ziemeļu izpilddirekcijās. Savukārt 16.30 Rāstlaukumā, izspēlējot leģendu par pirmo rotāto svētku koku Rīgā, tiks iedegta Ziemassvētku egle, kas vienlaikus ir arī viena no šī gada festivāla objektiem.

Atzīmējot festivāla jubileju, tā veidotāji aicina mājas, telpas vai privātas zonas noformēšanā iesaistīties ikvienu, kurā ir iekvēlojusies brīnumainā, radošā svētku dzirksts. Šim nolūkam derēs oriģināls, radošs darbs, dekors, priekšmets vai kompozīcija, ko varētu raksturot ar nosaukumu “Citāda egle”. Savas neparastās idejas nofotografējiet un attēlus atsūtiet e-pastā eglufestivals@riga.lv. Darbi tiks izvērtēti, un interesantāko ideju autori - apbalvoti.

7. decembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks koncerts “Atver sirdi”, kurā piedalīsies vairāki senioru kolektīvi un solists Žoržs Siksna. Kora mūzika skanēs Rīgas Sv. Pāvila baznīcā koncertā “Dievišķais mirdzums”. Šajā dienā būs iespēja apmeklēt arī deju koncertu “Zemes raksti”, kas notiks kultūras centrā “Iļģuciems”.

Savukārt 8. decembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā, piedaloties Jolantai Strikaitei-Lapiņai, Antai Jankovskai un instrumentālajai grupai, būs dzirdams koncerts “Ziemassvētku nakts mūzika”, bet Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā klausītāji gaidīti baroka mūzikas koncertā “Vakara mūzika Otrajā adventē”.

Jaunieši aicināti uz kultūras centru “Mazā ģilde”, kur uzstāsies Kristīne Prauliņa un grupa “The Soulful Crew”, bet bērni gaidīti Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, kur būs skatāma muzikāla pasaka “Vecīša cimdiņš”. Pirms izrādes bērniem būs iespēja piedalīties rotaļu programmā kopā ar rūķiem. Otrajā adventē bērni aicināti arī gatavot apsveikuma kartiņas, eglīšu rotājumus, telpu dekorus un dāvaniņas radošajā darbnīcā “Rūķu māja”, kas darbosies kultūras centra “Ritums” filiālē, Ieriķu ielā 43A.

Adventa un Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma atrodama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv, bet drukātā veidā tā pieejama tūrisma informācijas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un pasākumu norises vietās.