Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kleins pamato, kāpēc veikta "Rīgas satiksmes" padomes nomaiņa

© Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" padomes locekļu daļēja nomaiņa veikta, jo radušās šaubas par šo kandidātu izraudzīšanās procedūru, sacīja Rīgas vicemērs un uzņēmuma kapitāldaļu turētājs Druvis Kleins.

Padomes locekļus pēc atlases procedūras, kuru organizēja speciāli šim uzdevumam nolīgta personāla atlases kompānija "Arista Excecutive Search Latvia", amatā iecēla iepriekšējais vicemērs Vadims Baraņņiks, kurš pārstāv Neatkarīgo deputātu frakciju.

Pēc Kleina teiktā, tā kā viņš ir kapitāldaļu turētājs uzņēmumam, kurā strādā tūkstošiem cilvēku, viņš "nevēlas uzticēties "viņu" cilvēkiem" un amatos grib redzēt tādus, pār kuriem nekrīt nekāda šaubu ēna.

Kleins norādīja, ka visi ar atlases kompānijas palīdzību izraudzītie kandidāti noteikti esot atbilstoši padomes amatam, bet viņu bažīgu darījusi tieši iecelšanas procedūra.

To, vai atstādinātie padomes locekļi Normunds Narvaišs, Ainārs Ozols un Andrejs Pančenko būtu ko "nogrēkojušies" saistībā ar saviem darba pienākumiem vai kādiem pieņemtajiem lēmumiem, Kleins gan pamatot nevarēja.

Pančenko aģentūrai LETA norādīja, ka nevar paskaidrot Kleina lēmumu, piebilstot, ka vicemērs nav ar viņiem sazinājies un darījis zināmus iemeslus šādam lēmumam. Attiecīgi viņš atzina, ka esot pāragri spriest, vai šis Kleina lēmums tiks apstrīdēts.

Arī Ozols aģentūrai LETA sacīja, ka viņam nav skaidrojuma par kapitāldaļu turētāja lēmumu. Viņš norādīja, ka ar Kleinu nav ticies un nav runājis.

"Pirmdien vakarā saņēmu ziņu par dalībnieku sapulci 50 minūtes pirms tās sākuma. Tā kā neatrados Rīgā, tad nebija iespēju uz to ierasties. Varbūt, ka šajā sapulcē būtu dzirdējis kādu skaidrojumu," sacīja Ozols.

Jautāts, vai plāno šo lēmumu apstrīdēt, Ozols teica, ka nav par to domājis.

Ar Narvaišu aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Taujāts, kādēļ amatos palikuši iepriekš Rīgas domes Finanšu departamentā un Īpašuma departamentā strādājošie Juris Švanders un Ernests Saulītis, vicemērs Kleins pauda, ka par viņiem nekādu šaubu neesot bijis.

Saulīti padomes locekļa amatā pirms dažām nedēļām iecēla Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR), savukārt Švanderu izraudzījās Baraņņiks. Švanders gan pilntiesīgu padomes locekļa amatu patlaban neieņem, jo vēl turpina veikt uzņēmuma pagaidu valdes locekļa amatu. Kad tiks izraudzīta pastāvīgā uzņēmuma valde, viņš sāks darbu padomē.

Par jaunajiem padomes locekļiem iecelts finanšu jomas speciālists Rolands Klincis un Rīgas domes Administratīvās pārvaldes vadītāja Natālija Moškeviča. Pēc Kleina teiktā, abi šie kandidāti bijuši atlasīti iepriekš rīkotā konkursa laikā, taču netika izvēlēti kā atbilstošākie. Vienlaikus viņš norādīja, ka Moškeviča iecelta kā pagaidu padomes locekle, lai padome būtu lemtspējīga.

Kopumā valdē jābūt pieciem pārstāvjiem, taču Kleins nevarēja komentēt - vai un kad viņš izraudzīsies divus pastāvīgos pārstāvjus.

Kā ziņots, jaunais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Kleins, kurš pārstāv Rīgas domes deputātu bloku "Rīgai!", daļēji nomainījis pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" padomi, tādējādi no tās atstādinot padomes priekšsēdētāju Normundu Narvaišu, padomes locekļus Aināru Ozolu un Andreju Pančenko.

Turpmāk "Rīgas satiksmes" padomē darbu turpinās Saulītis, Švanders, bet par jaunajiem padomes locekļiem iecelts finanšu jomas speciālists Rolands Klincis un Rīgas domes Administratīvās pārvaldes vadītāja Natālija Moškeviča.

Jauno padomes locekļu uzdevums būs nodrošināt labas korporatīvās pārvaldības principus, pakalpojuma sniegšanu atbilstoši domes pasūtījumam, uzņēmuma finansiālo stabilitāti, kā arī jaunās valdes konkursa pabeigšanu.

Kleins par kapitāldaļu turētāju "Rīgas satiksmei" kļuva vien 30.novembrī, stājoties vicemēra amatā.