Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Dominā" ar naida runu apķēpātas fotogrāfijas ar bēgļu bērniem

© Publicitātes foto

Ar naida runu, apšaubot jēgu gādāt Ziemassvētku dāvanas bēgļu bērniem, apķēpātas sešas no 20 fotogrāfijām, kas izliktas publiskai apskatei iepirkšanās centrā "Domina", vēsta Latvijas Televīzija.

Par notikušo izstādes rīkotāji un lielveikals vērsies policijā, kas sākusi izmeklēšanu. Veikala apsargs sievieti, kura ar pildspalvu aprakstīja fotogrāfijas, esot pamanījis, taču nav paspējis līdz viņai nokļūt.

Labdarības akcijas "Zvaigzne austrumos" mērķis ir iepriecināt bērnus, kuri mīt kara un militāro konfliktu zonās. Fotogrāfijās redzami labdarības akcijas fotomirkļi. Piecu gadu laikā dāvanas sarūpētas vairāk nekā 18 000 bērnu. Viņi ir gan sīriešu un irākiešu kara bēgļu bērni, kas patvērumu atraduši Jordānijā. Sudāniešu bēgļu bērni, kuri mīt Ēģiptē. Gruzijas un Krievijas kara bēgļu bērni Gruzijā un ielas bērni graustu rajonos Kalkutā, Indijā.

Taču uz sešām bildēm, kas bija plānotas kā neliela atskaite par padarīto un aicinājums labos darbus turpināt, sarakstīti dažādi teksti latviešu un angļu valodā, vēstīja Latvijas Televīzija.

"Lai juristi spriež, kādu birku karināt - naida runa vai kas cits. Viens saka - labāk dzīvot ar šaurāku mīlestības horizontu. Cits saka - ar plašāku," saka akcijas "Zvaigzne austrumos" vadītājs Pēteris Eisāns.

Šis ir akcijas sestais gads. Ikviens, kurš vēlas atbalstīt šos bērnus var sagatavot arī savu dāvanu.