Rīgā smagi piekauts un aplaupīts taksometra vadītājs

Par taksometra vadītāja piekaušanu un aplaupīšanu Rīgā, kādā dzīvoklī A.Deglava ielā, policija vakar aizturējusi kādu agrāk tiesātu vīrieti, bet vēl tiek skaidroti divi viņa līdzdalībnieki.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, notikumi risinājušies pagājušās nedēļas svētdienā, 22.augustā, vakarpusē. Rīgas centrā taksometrā iekāpis iedzēris vīrietis un lūdzis viņu aizvest uz mājām. Kad piebraukuši pie mājas, vīrietis teicis, ka viņam nav naudas - lai taksists nākot līdzi uz dzīvokli, kur naudu arī samaksāja. Taču vīrietis teica, ka no centra pie viņa vēl jānogādā draudzene. Sākumā taksists teicis, lai vispirms samaksā naudu, bet tomēr piekritis samaksu par braucienu saņemt pēc tam, kad draudzene būs nogādāta Purvciemā.

Pēc laiciņa draudzene arī atvesta, bet dzīvokļa saimnieks atteicies maksāt. Starp abiem izcēlies strīds, un vīrietis taksometra vadītāju sācis sist. Taksometra vadītajā sišanai pievienojās vēl divi vīrieši. Pēc laiciņa taksometra vadītājam tomēr izdevies aizbēgt. Vēl pirms tam trijotne paguvusi viņam atņemt 60 latu.

Patlaban taksometra vadītājs ārstējas slimnīcā, viņam nodarītie miesas bojājumi esot vidēji smagi.

Vakar aizdomās par taksometra vadītāja aplaupīšanu aizturēts minētā dzīvokļa saimnieks - 1959.gadā dzimis vīrietis, kurš no ieslodzījuma atbrīvojies 2006.gadā. Policija arī skaidro divus viņa līdzdalībniekus. Sākts kriminālprocess par laupīšanu.

Svarīgākais