Deputātu bloks "Rīgai!" tomēr pārdomājuši un svārstās par atbalstu Burovam

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Deputātu bloks "Rīgai!" tomēr vēl svārstās, vai šovakar atbalstīt Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) palikšanu amatā, paziņoja bloka vadītājs Oskars Putniņš.

Lai gan pirms stundas Putniņš sacīja, ka bloks nosliecies par labu Burova atbalstīšanai, sazvanoties ar kolēģiem konstatēts, ka koalīcija tomēr nav gatava atbalstīt visas bloka virzītās iniciatīvas.

"Piemēram, mēs vēlamies izveidot demogrāfijas lietu komisiju, bet Burovs vēl nav skaidri pateicis, vai tiešām tam piekrīt," sacīja Putniņš.

Līdz ar to bloka pārstāvji vēl vērtēs, vai šovakar vispār sēdē piedalīties un balsot, tādējādi atbalstot Burova palikšanu amatā.

Kā ziņots, šovakar plkst.17.30 paredzēta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā plānots balsot par uzticības izteikšanu Burovam. GKR patlaban sarunas par atbalstu noris ar deputātu bloku "Rīgai!" un deputāti Baibu Broku.

Iepriekš "Rīgai!" pārstāvji pauda, ka atbalstīs Burova palikšanu mēra amatā un vicemēra amatam virzīs deputātu Druvi Kleinu.

Tikmēr Rīgas brīvostas pārvaldes amatu varētu ieņemt Putniņš, bet Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatu, ja no amata tiks atstādināts Neatkarīgo deputātu frakciju pārstāvošais Aleksejs Rosļikovs, Putniņš - Baiba Broka.

Latvijā

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" būvprojektēšanas vadlīnijas ir mainījušās simtiem reižu, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja bijušais par "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris.