Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sākusies ambiciozo "Z torņu" būvniecība

© f64

Līdz 2014. gada janvārim Pārdaugavā būs uzbūvēti un iekārtoti milzīgie daudzstāvu Z torņi, Neatkarīgajai atklāj SIA Towers Construction Management valdes loceklis Oļegs Alainis. To būvniecība sākās 2008. gadā, taču no 2009. gada sākuma līdz šāgada jūnijam bija apturēta, skaidrojot to ar tehnoloģisko pārtraukumu.

Būvniecības laikā cieta blakus esošā 19. gadsimtā celtā ēka. Tuvumā atrodas arī citi valsts nozīmes arhitektūras pieminekļi, bet sākotnējo saķeršanos izraisīja bijušā Rīgas būvvaldes vadītāja Inta Pujāta pretenzijas debesskrāpju būvniekiem. I. Pujāts pieprasīja kompensāciju par viņam piederošajam ēku kompleksam nodarītajiem postījumiem.

Gada sākumā būvniecības kompānija Yit Corporation (YIT) izplatīja paziņojumu, ka Somijas pārstāvniecība ir atradusi līdzekļus un parakstījusi līgumu par Z torņu būvēšanu Pārdaugavā. Pie Zunda kanāla iepretim Preses namam būs divi līdz 120 metriem augsti torņi, kas augšējā daļā būs savienoti.

"Apmēram divi gadi būs nepieciešami pamatu, torņu un fasāžu būvniecībai, neskaitot iekšējo apdari. Mūsu mērķis ir 2014. gada janvārī atklāt šo vērienīgo projektu," norāda O. Alainis.