"Rīgas satiksmē" alkohola pārbaudi veic arī kontrolieriem; viens jau atbrīvots no darba

Pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmumā "Rīgas satiksme" alkohola pārbaudes veic ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī kontrolieriem, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

"Arī kontrolieriem ir ieviesta pirms un pēc reisu alkohola pārbaude, jo bija atsevišķas sūdzības no pasažieriem, ka kontrolieri skaita likuma pantus ar zināmu tādu aromātu," skaidroja Bemhens.

Alkohola testa veikšana transporta biļešu kontrolieriem Kontroles daļā sākta no 26.jūlija. Alkohola tests tiek veikts pirms un pēc maiņas.

Laika posmā no 26.jūlija līdz 20.augustam pieķerts viens iereibis kontrolieris, kurš atbrīvots no darba.

Alkohola testa ieviešana ietekmējusi pozitīvi Kontroles daļas darbinieku darba disciplīnu. Veicot aptauju, konstatēts, ka darbinieki iepriekšējā dienā pirms maiņas izvairās lietot alkoholiskos dzērienus.

Kā ziņots, "Rīgas satiksmē" jūlijā tika iecelts jauns Kontroles dienesta vadītājs - Aldis Āboltiņš.

Āboltiņš norādīja, ka Kontroles daļai uzmanība jāvelta klientu apkalpošanas kultūras uzlabošanai. "Īpaša uzmanība jāvelta darbinieku apmācībai un disciplīnai, tāpēc svarīgi apzināt, kā kontrolieris izskatās un kāds ir praktisko un teorētisko zināšanu līmenis, kādas iemaņas vēl papildus jāapgūst. Svarīgi, lai darbinieki zinātu arī likumdošanu, kas saistīta ar darba pienākumu veikšanu."

Kontroles dienesta vadītājs pauda pārliecību: ja paaugstinās kontrolieru darba kvalitāti, arī pasažieri kļūs apzinīgāki.

Svarīgākais