Burovs pēc kratīšanām "Rīgas Centrāltirgū": Neredzu iespēju turpināt sadarbību ar nomnieku

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, kurš ir pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) kapitāldaļu turētājs, uzdevis RCT valdei līdz 28.novembrim sniegt rīcības plānu attiecībā uz līguma laušanu ar SIA "Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsēta". Tāpat kapitāldaļu turētājs uzdevis RCT valdei izstrādāt jaunu nomas līgumu projektu, paredzot prasības, ka turpmāk, nomas līgumi no RCT puses var tikt nekavējoties pārtraukti gadījumā, jā tiesībsargājošās iestādes konstatē kādus pārkāpumus.

Valsts policija, gan Latvijas televīzija," uzsver Oļegs Burovs. "RCT teritorija Gogoļa laukumā, ir ne tikai ar kriminālu pieskaņu, bet arī ir visnesakoptākā teritorija visā Centrāltirgū. Laukums, kas atrodas starp Centrālo staciju un lielveikalu "Stockmann" ir viena no Centrāltirgus ieejām, to izmanto daudzi tūristi, var arī pateikt, ka tā ir tirgus vizītkarte, kas izskatās ļoti nepievilcīgi, bet tirdzniecības paviljoni ir kā grausti," norāda domes priekšsēdētājs. Tuvākajā laikā RCT valdei būs arī jāizstrādā priekšlikumi par šīs teritorijas sakārtošanu.

"Ņemot vērā to, ka atbilstoši manā rīcībā esošai informācijai, Gogoļa ielas paviljoniem varētu arī būt beidzies ekspluatācijas termiņš, esmu pieprasījis Rīgas pilsētas Būvvaldei sniegt paskaidrojumus par šo būvju tiesisko statusu," norāda domes priekšsēdētājs.

O.Burovs arī ir paudis atbalstu RCT plānam nodrošināt Centrāltirgus apsardzi un drošības dienestu ar ārpakalpojuma palīdzību. Pēc pēdējo dienu notikumiem, esošais RCT drošības dienests ir zaudējis uzticību, pauž O.Burovs.

Kā ziņots, 21.novembrī un 22.novembrī likumsargi Centrāltirgus administrācijas ēkā veica procesuālās darbības, apkarojot akcizēto preču nelikumīgu apriti. Kopumā aizturētas 12 personas vecumā no 20 līdz 58 gadiem. Četrām personām, 1970., 1975. un 1977.gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī 1976. gadā dzimušai sievietei, tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

No apcietinātajiem divas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā, no kurām viena par nelikumīgu akcīzes preču apriti sodīta administratīvā kārtībā jau 49 reizes.

Kopumā tirgus teritorijā, tirdzniecības vietās un dažādās adresēs Rīgas reģionā veiktas 89 kratīšanas, kuru rezultātā izņemti 8210 gabali tabakas izstrādājumu un aptuveni 11 litri alkoholisko dzērienu bez Latvijas akcīzes nodokļu markām.

Kratīšanu laikā izņemti arī 40 560 eiro, 80 britu mārciņas, 20 dināri, 500 Kazahstānas tenge, 60 Ukrainas grivnas un 50 Ķīnas juaņas. Tāpat kratīšanu laikā izņemti seši šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un 249 munīcijas vienības, dažādi datu nesēji un grāmatvedības dokumenti, kā arī automašīna "BMW X3" un citi ar izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu saistīti priekšmeti.

Patlaban izmeklēšanā tiek skaidrota ieročiem līdzīgo priekšmetu, munīcijas un skaidrās naudas izcelsme.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šorīt Latvijas televīzijā apliecināja, ka starp aizturētajiem ir gan tirgus amatpersonas, gan tiešie tirgotāji, gan arī privāta uzņēmuma pārstāvji.

Patlaban minētajā lietā kriminālprocess sākts par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.