Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas centrāltirgus" kratīšana: vadībai nav zināms, vai aizturēts kāds darbinieks

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" valde nav informēta, vai pēdējās diennakts laikā veikto kratīšanu rezultātā Valsts policija (VP) aizturējusi kādu no uzņēmuma darbiniekiem, šodien žurnālistiem sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Viņš norādīja, ka likumsargi uzņēmuma Administrācijas ēkā ieradušies vakar ap plkst.15.20, bet to atstājuši šodien, plkst.11.20, un procesuālās darbības veiktas saistībā akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Druvinieks pauda viedokli, ka Centrāltirgus ir tikai viens no lielākas izmeklēšanas posmiem, jo viņa rīcībā esošā informācija liecinot, ka procesuālās darbības veiktas vairākās vietās, tostarp, tuvākajā tirgus apkaimē. Arī VP apstiprinājusi, ka kopumā veiktas aptuveni 80 kratīšanas.

Taujāts, vai viņam ir informācija par Centrāltirgus Iekšējās drošības dienesta vadītāja Maksima Danovska iespējamo iesaisti šajā lietā, Druvinieks apstiprināja, ka darbā Danovskis šodien nav bijis, taču oficiālas informācijas par viņa atrašanās vietu Druviniekam neesot. Tāpat valde neesot informēta, vai starp aizturētajiem ir kāds cits no uzņēmuma darbiniekiem.

Pēc Druvinieka teiktā, likumsargi darbiniekiem vakar ļāvuši doties projām atšķirīgos laikos, dažiem arī pēc pusnakts, tādēļ tirgus vadība ļāvusi šodien darbā ierasties vēlāk. Danovskis gan pagaidām esot vienīgais, par kura atrašanās vietu valde nav informēta.

Taujāts, kā pašam Centrāltirgum veicas ar kontrabandas apkarošanu, Druvinieks sacīja, ka uzņēmumam ir ļoti liela teritorija, kura visa ir atklāta, tāpēc kontrolēt to pilnībā ir ļoti grūti.

Viņaprāt, pamatā nepieciešams meklēt nevis "ķēdes pēdējo posmu", bet gan cēloni - kā šīs kontrabandas preces nonāk Latvijā.

Uzņēmuma drošības dienests gan aktīvi veicot arī kontrabandas tirdzniecības kontroli un katru mēnesi atskaitās par nodoto cigarešu daudzumu policijai.

Taujāts, vai iespējamā drošības dienesta vadītāja aizturēšana neliecina, ka kontroles procesā tomēr bijušas nepilnības, Druvinieks sacīja, ka negrib izteikt pāragrus spriedumus un viedokli paudīs, ja no kārtībsargiem tiks saņemta kāda konkrētāka informācija.

Pēc viņa teiktā, no administrācijas ēkas likumsargi izņēmuši datu nesējus un dokumentus.

Vienlaikus valde lēš, ka Gogoļa laukumā, tirgus teritorijā, kas ir nomnieka pārziņā, iespējams, konfiscētas kādas preces ar akcīzes markām, taču VP izmeklēšanas interesēs šādu informāciju neesot komentējusi.

Druvinieks norādīja, ka visas darbības veiktas ļoti korekti un uzņēmuma darbinieki sadarbojušies ar likumsargiem. Viņš arī uzsvēra, ka valdes locekļi procesā piedalījušies tikai kā juridiskās personas pārstāvji un nevienam no viņiem izmeklēšanā nav piemērots nekāds statuss.

Kā ziņots, ceturtdien VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija pārvalde veica procesuālās darbības "Rīgas centrāltirgū", kas saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Kopumā veiktas vairāk nekā 80 kratīšanas un arī aizturētas vairākas personas. Izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus likumsargi nesniedz.