Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas Centrāltirgus" pagaidu valde neizslēdz iespēju vērsties tiesībsargājošajās iestādēs

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

2019.gada 15.novembrī AS “Rīgas Centrāltirgus” kapitāldaļu turētājs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks ar iemeslu “uzticības zaudēšana” no amata atstādinājis AS "Rīgas Centrāltirgus" valdi, to vietā ieceļot pagaidu valdi trīs cilvēku sastāvā: par priekšsēdētāju iecelts Aigars Apsītis, bet par valdes locekļiem Guntars Grīnvalds un Maksims Danovskis. Pamats šādam lēmumam bija Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes atzinums par uzņēmuma darbības negatīvajiem rezultātiem.

Kā norādīts medijiem nosūtītajā informācijā, tad pēc iepazīšanas ar pieejamajiem dokumentiem tika secināts, ka situācija kapitālsabiedrībā tiešām ir ļoti nopietna - iepriekšējā valde acīmredzami rīkojās nesaimnieciski. Lai novērstu turpmākos zaudējumus, nekavējoties:
  • jāuzsāk iekšējā izmeklēšana par iepriekšējas valdes rīcības atbilstību iekšējam normatīvajam regulējumam un labas pārvaldības principiem,

  • jāveic ārēju neatkarīgu izvērtējumu AS “Rīgas Centrāltirgus” par periodu no 2017. gada līdz izvērtējuma veikšanas brīdim.

Pārkāpumu konstatēšanas gadījumā, uzņēmuma pagaidu valde izvērtēs nepieciešamību vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka 15.novembrī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks no amata atstādinājis AS "Rīgas centrāltirgus" valdi.

Šādu lēmumu viņš skaidroja ar to, ka šodien uzņēmumā bija plānota vadības sanāksme par šī gada budžeta grozījumiem, par kuriem Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde esot sniegusi "neglaimojošu atzinumu".

"Pārvaldei nav patikusi valdes pieeja grozījumu noformēšanas procesā un viņi arī pārmeta, ka uzņēmums zaudē debitorus, kuru dēļ otro gadu varētu būt zaudējumi. Šodien man netapa skaidrs, kā valde plāno risināt šo situāciju," apgalvoja Baraņņiks.

Pēc viņa teiktā, viņš piedāvājis valdes locekļiem izvērtēt savu atbildību ieņemamajiem amatiem un iesniegt atlūgumus. Taču šodien, atbildot uz viņiem izteiktajiem pārmetumiem, valdes locekļi sanāksmi atstājuši, kā rezultātā vicemērs nolēmis valdi atstādināt.

Līdzšinējais "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks aģentūrai LETA pauda viedokli, ka Baraņņika lēmums ir nepamatots un nekāda sanāksme pēc būtības notikusi nav. "Ierodoties uz tikšanos, viņš mums piedāvāja parakstīt atlūgumus bez jebkādā sīkāka pamatojuma. Mēs atteicāmies to darīt, un viņš vienkārši mūs atlaida," sacīja Druvinieks.