Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ziņojums: tirdzniecības centrs "Mols" ir apmeklētājiem drošs

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Pirms kāda laika Rīgas tirdzniecības centrā "Mols" pamanītas plaisas pirmā stāva griestos. Šī iemesla dēļ uz laiku slēgti vairāki veikali. Jaunākā informācija liecina, ka ir saņemts neatkarīgu ekspertu gala ziņojums par situāciju "Molā", kas apliecina objekta konstrukciju drošumu.

Tuvākajās dienās apmeklētājiem tiks atvērti veikali, kas tika īslaicīgi slēgti līdz detalizētas izpētes rezultātu saņemšanai, informē kompānijas pārstāvji.

"Inženieru gala ziņojums apliecina, ka esošās konstrukcijas un pagaidu risinājumi pilnībā nodrošina bojāto pārsegumu nestspēju un objekts ir darbiniekiem un apmeklētājiem drošs. Ilgtermiņā ēkas ekspluatācijai tiks izstrādāts pastāvīgs sijas pastiprināšanas risinājums atbilstoši izpētes laikā iegūtajai informācijai."

Jau vēstīts, ka bažīgs par novēroto tirdzniecības centrā ”Mols"bija kāds apmeklētājs, kurš vēlējās palikt anonīms.

Būvniecības valsts kontroles birojā (BVKB), kas uzrauga publisko ēku stāvokli, apstiprināja, ka situācija t/c ”Mols” ir zināma. Lai gan uzstādīti pagaidu balsti konstrukciju stiprināšanai, BVKB iepriekš licis veikt konstrukciju detalizētu tehnisko izpēti. BVKB neizslēdz, ka pēc padziļinātās izpētes var tikt pilnībā vai daļēji pārtraukta lieltirgotavas ekspluatācija.