Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pabeigta Rīgas Brāļu kapu centrālo vārtu fasādes un vēsturiskā zvana restaurācija

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Rīgas Brāļu kapu fonds šogad pabeidzis restaurēt centrālo vārtu aizmugurējo fasādi un 1924.gada vēsturisko zvanu.

Rīgas Brāļu kapu centrālo vārtu aizmugurējā fasāde restaurēta par akumulētajiem līdzekļiem 14 500 eiro apmērā, bet 1924.gada vēsturiskā Rīgas brāļu kapu zvana restaurācija veikta par 7560 eiro. Vienlaikus fonds uzdāvinājis Rīgas pieminekļu aģentūrai elektrisko slotu Rīgas Brāļu kapu teritorijas apkopei par 1400 eiro un uzstādījis Jaunpils novada Vītiņu kapos plāksni, veltītu Latvijas tēlnieka Kārļa Zāles tēvam, Fricim Zālītem.

Rīgas Brāļu kapu un Latvijas Vēsturiskā mantojuma fonda valdes priekšsēdētāja Mirdza Stirna informēja, ka no 1915.gada, kad pilsētas galvenais dārznieks Andrejs Zeidaks parakstīja Brāļu kapu ierīkošanas projektu un izdevumu tāmi un veiktajiem restaurācijas darbiem pēdējos gados, visu šo laiku Rīgas Brāļu kapi ir bijis tautas atbalstīts projekts - par ziedojumiem celts un par ziedojumiem tiek arī restaurēts.

Vienlaikus Stirna atzina, ka pēdējos gados ziedotāju aktivitāte ir jūtami mazinājusies un jāizmanto virkne jaunu paņēmienu, lai fonds varētu akumulēt līdzekļus un veikt noteiktos mērķus un uzdevumus.