Rīgas svētku pasākumus apmeklējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku

Šogad Rīgas svētku piedāvātos pasākumus trīs dienu laikā apmeklējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku, aģentūrai LETA stāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Elīna Dambekalne.

No plašās un daudzpusīgās pasākumu programmas visvairāk skatītājus pulcēja WEAF (World Elite Aerobatic Formula) Pasaules elites aerobātikas lidojumi un Rīgas svētku uguņotāju sacensības abos Daugavas krastos.

Dambekalne uzsvēra, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad skatītāju skaits un apmeklējums bijis lielāks. Rīgas svētku pasākumu programmu un dažādu sarīkojumu norisi netraucēja arī lietus.

Jau ziņots, ka visbagātākā pasākumu programma šoreiz svētkos tika piedāvāta 11.novembra krastmalā. Svētku programma bija baudāma gan Vecrīgā, gan Vērmanes dārzā, gan Brīvdabas muzejā un citur.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka, pateicoties Rīgas svētku organizatoriem un visiem dalībniekiem, svētki šogad ir izdevušies. "Šie svētki mums ir izdevušies kā nekad. Liels paldies visiem, kas ir ieguldījuši savu darbu to sagatavošanā. Ceru, ka rīdziniekiem patika pilsētas svētki un mums izdevās sagādāt interesantas nodarbes un izklaidi ikvienam," pauda Rīgas mērs.

Svarīgākais