Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Z-Towers" attīstītāji vērsušies policijā un KNAB

© Līva Simsone/F64 Photo Agency

Plašsaziņas medijos uzvirmojot jautājumam par "Z-Towers" nodošanu ekspluatācijā, projekta attīstītāji AS "Tower Construction Management" sniedz komentāru, apstiprinot celtnes atbilstību Latvijas būvnormatīviem, kā arī vēsta par vēršanos Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Valsts policijā par iespējamu korupciju.

"Esam nosūtījuši oficiālu vēstuli Valsts policijai un KNAB, pieļaujot varbūtību, ka kāda amatpersona vai to kopums, pārkāpjot savas pilnvaras, apzināti kavē ēkas nodošanu ekspluatācijā," komentē AS "Tower Construction Management" komercdirektors Andžejs Neguliners. "Šāda rīcība ir pretlikumīga, un mēs esam darījuši un arī turpmāk darīsim visu iespējamo, lai aizsargātu nodokļu maksātāju un starptautisko investoru likumiskās tiesības un intereses," pauž Andžejs Neguliners.

"Pēdējo gadu laikā esam aktīvi līdzdarbojušies katrā darbu plānošanā, sanāksmē vai komisijā, pārliecinoties par mūsu un pieaicināto ekspertu darbu kvalitāti un atbilstību starptautiskajām prasībām. Izskanējušie aizrādījumi ir nepatiesi, ko uzskatāmi esam attēlojuši gan oficiālās vēstulēs Rīgas domei, gan ekonomikas ministram un Ministru prezidentam. Regulāri oficiālas sarakstes ietvaros Rīgas pilsētas būvvaldei esam iesnieguši prasīto informāciju, tādēļ šobrīd līdz ar Rīgas mēru Oļegu Burovu esam neizpratnē par būvvaldes rīcību," komentē Andžejs Neguliners.

"Uzskatām, ka publiskotā Rīgas domes pārstāvja vēstule ir nelietīga manipulācija. Mēs ļoti ceram, ka tiesībsargājošo institūciju ierēdņi veiks skrupulozu situācijas izpēti, ļaujot jau drīzumā nodot ekspluatācijā vienu no vērienīgākajiem investīciju projektiem Baltijā pēdējā desmitgadē," komentē Andžejs Neguliners.

Daudzfunkcionālais nekustamā īpašuma projekts "Z Towers" ar 90 000 m2 telpām birojiem, dzīvokļiem un tirdzniecībai ir augstākais projekts Rīgā ar pārsteidzošu panorāmas skatu katrā no 30 stāviem. Stratēģiskā atrašanās vieta - tieši pāri Daugavai, iepretim Vecrīgai - ļaus tam būt mājvietai vadošajiem galveno nozaru starptautiskajiem un vietējiem uzņēmumiem. Gan biroju, gan dzīvojamo telpu iemītniekiem tiks nodrošināta mūsdienīga vide un moderna infrastruktūra, kas atbilst visām vajadzībām, ieskaitot dažādus restorānus, fitnesa centru ar peldbaseinu, pazemes autostāvvietu 700 automašīnām, kā arī elektrisko automašīnu uzlādes punktiem.