Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā plānots piešķirt papildus līdzekļus privāto bērnudārzu līdzfinansēšanai

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja pirmdien, 28. oktobrī, atbalstīja pašvaldības šā gada budžeta grozījumu projektu, kurā cita starpā paredzēts piešķirt papildus finansējumu privāto bērnudārzu līdzfinansēšanai un jaunam veselības centram.

Privāto pirmsskolas izglītības iestāžu līdzfinansēšanai paredzēts piešķirt vēl vienu miljonu eiro papildus jau budžetā plānotajiem 19,9 miljoniem eiro. Savukārt 1,16 miljonus eiro iecerēts piešķirt jauna veselības centra un sociālā dienesta telpu iekārtošanai, kuras drīzumā plānots atklāt jaunajās sociālo māju telpās, Mežrozīšu ielā.

Ar grozījumiem plānots palielināt pašvaldības līdzfinansējumu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai un renovācijai par 100 000 eiro, lai varētu realizēt biedrību iesniegtos projektus līdz gada beigām.

Lai gan joprojām ir vērojams pastāvīgs pabalsta saņēmēju skaita kritums un izmaksāto pabalstu skaits naudas veidā ir samazinājies, tomēr ir palielinājies sociālo pakalpojumu apjoms dzīvesvietā. To apliecina Labklājības departamenta sagatavotās izmaiņas budžeta grozījumos, samazinot plānotos izdevumus pabalstiem un palielinot izdevumus pakalpojumiem dzīvesvietā - aprūpei mājās.

2019. gada budžeta grozījumos 250 tūkstoši eiro ieplānoti galvaspilsētas izglītības iestāžu datortehnikas un informāciju tehnoloģiju aprīkojuma iegādei.

Savukārt 40 000 eiro paredzēts atvēlēt Rīgas Zooloģiskajam dārzam.

Atbilstoši pieņemtajam lēmumam par nodibinājuma riga.lv likvidāciju tam samazināts finansējums par 0,4 miljoniem eiro un novirzīts citiem mērķiem vispārējā budžetā.

Plānotie budžeta ieņēmumi samazināti par 8,6 miljoniem eiro un šogad varētu sasniegt 963,7 miljonus eiro, savukārt izdevumi sarukuši par 33,4 miljoniem eiro un varētu sasniegt aptuveni vienu miljardu eiro.

Pašvaldības budžeta grozījumi vēl jāapstiprina Rīgas domes sēdē.