Pētīs sabiedriskā transporta plūsmu Avotu ielā

Rīgas pašvaldība pētīs transporta plūsmas Avotu ielā no Lienes līdz Lāčplēša ielai un izvērtēs iespējas šajā ielas posmā dot priekšroku sabiedriskajam transportam, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Transporta plūsmu izpēti Avotu ielā plānots veikt, lai izanalizētu iespējas noteikt sabiedriskā transporta prioritāti ielas abos virzienos, vienlaikus automašīnu satiksmei nodrošinot vietējās piebraukšanas iespējas ēkām. Tādējādi Avotu iela varētu tikt izveidota par sabiedriskā transporta koridoru.

Analīzes mērķis ir noteikt tādu satiksmes organizāciju, kas veicinātu netraucētu sabiedriskā transporta satiksmi, norādīja Prauliņa.

Avotu iela savieno dzelzceļa pārvadu A.Deglava ielā ar pilsētas centru un jau šobrīd ieņem būtisku vietu sabiedriskā transporta maršrutu tīklā. Arī patlaban Avotu ielā sabiedriskajam transportam ir atviegloti braukšanas noteikumi - tas drīkst braukt abos virzienos, bet pārējie transportlīdzekļi tikai virzienā uz centru.

Taču, pēc "Rīgas satiksmes" datiem, 2009.gadā 11., 13. un 22.trolejbusa maršrutiem ir bijuši kavējumi līdz 23 minūtēm. Tāpēc transporta plūsmas izpētes uzdevums ir izanalizēt, vai Avotu ielu būtu iespējams pārveidot par sabiedriskā transporta koridoru, kādi būtu sasniedzamie rezultāti līdz ar sabiedriskā transporta koridora ieviešanu un kā organizēt pārējo transportlīdzekļu satiksmi, lai vienlaikus nodrošinātu iedzīvotāju, preču piegādes transporta un šajā ielā strādājošo cilvēku piekļuvi Avotu ielas ēkām arī ar automašīnu.

Iecere par sabiedriskā transporta prioritātes noteikšanu Avotu ielas abos virzienos līdztekus sabiedriskā transporta joslu ieviešanai ir iekļauta rīcības plānā par sabiedriskā transporta priekšrocības palielināšanu galvaspilsētā.

Kā ziņots, 2007.gadā Rīgas domes koalīcijas padome konceptuāli atbalstīja palielināt priekšrocību sabiedriskajam transportam, lai risinātu automašīnu sastrēgumu radītās iedzīvotāju pārvietošanās problēmas, ierīkojot sabiedriskajam transportam atsevišķas braukšanas joslas, kas ļauj tam apbraukt sastrēgumus un tādējādi piedāvā iedzīvotājiem alternatīvas pārvietošanās iespējas.

Satiksmes departaments izsludinājis konkursu "Transporta plūsmu izpēte Avotu ielas posmā no Lienes līdz Lāčplēša ielai projektam - sabiedriskā transporta prioritāte Avotu ielā". Patlaban notiek rezultātu izvērtēšana.

Svarīgākais