Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ušakovs norāda, cik ilgi jānostrādā esošajai Rīgas domes koalīcijai

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Neskatoties uz to, ka pašreizējai Rīgas domes koalīcijai domstarpības vairākos jautājumos ir pieaugušas, tai līdz 2021.gada vēlēšanām ir jānostrādā, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja partijas "Saskaņa" līderis, eiroparlamentārietis Nils Ušakovs.

Viņš atzina, ka ir bijuši gadi, kad koalīcijas darbs bijis krietni ciešāks, taču 10 gadus strādājot kopā, domstarpības un ambīcijas ir pieaugušas, kas radījis būtisku traucējumu pilnvērtīgam darbam pašvaldībā.

"Tomēr pie pašreizējā partiju salikuma Rīgas domē koalīcijai citu variantu nav, tāpēc tai neskatoties uz domatsrpībām ir jānostrādā līdz nākamajām vēlēšanām," sacīja Ušakovs un piebilda, ka nākamā gada budžets Rīgas domē būs vislielākais izaicinājums tagadējām Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR).

Jau ziņots, ka Rīgas domes koalīcijas partiju deputātu vidū 18.oktobrī izcēlās kašķis, lemjot par atsevišķu koalīcijas deputātu iesniegtu priekšlikumu budžeta grozījumos, kā rezultātā Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja līdz 28.oktobrim atlikusi pašvaldības šī gada budžeta grozījumu skatīšanu.