Pilotu sacensībās Rīgā uzvar Krievijas pilote Svetlana Kapaņina

Rīgas pilsētas svētku laikā notiekošā aviošova laikā, kas vienlaikus bija arī divu pilotu - Spānijas pilota Kastora Fantobas un Krievijas pilotes Svetlanas Kapaņinas - sacensības, par uzvarētāju pēc abiem posmiem kļuva Krievijas pilote, aģentūru LETA informēja firmas "Flight unlimited" vadītājs, pilots un paraugdemonstrējumu organizators Gints Bubiers.

Šodien abus pilotu paraugdemonstrējumus starp Daugavas tiltiem vēroja vairāki desmiti tūkstošu skatītāju.

Skatītāji par šovu bija lielā sajūsmā, pie pārdrošākajām lidotāju izpildītajām virāžām sajūsma izpaudās paskaļās ovācijās.

Jau ziņots, ka Rīgas svētku aviošova laikā sacenšas divi piloti - Spānijas pilots Kastors Fantoba un Krievijas pilote Svetlana Kapaņina.

Paralēli paraugdemonstrējumiem piloti veic sacensību lidojumus savā starpā, kuri notiek pēc WEAF (World Elite Aerobatic Formula) noteikumiem un tos tiesā divi starptautiskas klases tiesneši.

Abi piloti ir pasaules elites visspožākās zvaigznes, kuras Latvijā ierodas pirmo reizi.

Rīga ir ideāla un unikāla vieta pasaulē, kā arī viena no nedaudzajām pilsētām, kurā ir pilnīgi visi priekšnoteikumi, lai notiktu Pasaules aerobātikas elites lidojumu posmi katru gadu. Tāpēc WEAF sadarbībā ar "Flights Unlimited" vēlas nodot skatītāju vērtējumam šo sacensību garu, veidu un unikalitāti.

WEAF ir augstākās raudzes pilotāžas lidojumi, kurā ir viena disciplīna - "freestyle". Tā ir pati skatāmākā un aizraujošākā disciplīna sporta aviācijā, jo paredz, ka līdzās obligātajiem elementiem piloti izpilda arī savus labākos un pārsteidzošākos trikus savās kombinācijās, norāda svētku rīkotāji.

Iepriekš tika ziņots, ka lidojums zem Vanšu tilta nenotiks, jo atļauju avio šovam zem tilta nav devušas atbildīgās institūcijas.

Tomēr, izvērtējot papildu sniegto informāciju un Civilās aviācijas aģentūras atzinumu, Militārā policija neiebilst pret treniņlidojumu un paraugdemonstrējumu lidojumu veikšanu 20. un 21.augustā Rīgas svētku pasākumu laikā, tostarp lidojumu zem Vanšu tilta.

Svarīgākais