Rīdzinieki un pilsētas viesi aktīvi izmanto iespēju braukt bez maksas sabiedriskajā transportā

Kā novēroja aģentūra LETA, cilvēku sabiedriskajā transportā ir vairāk nekā ierasts, vairāki transportlīdzekļi bija diezgan pilni. Daži iedzīvotāji gan bija palaiduši garām informāciju par iespēju braukt bez maksas un mēģināja reģistrēt savus e-talonus pie bloķētā karšu nolasītāja, tomēr pēc citu pasažieru sniegtās informācijas pauda priecīgu pārsteigumu par bezmaksas braucienu.

Vairāki pasažieri solījās kārtīgi izmantot iespēju braukāt bez maksas un vizināties uz svētku pasākumiem un un atpakaļ uz mājām.

Rīgas svētku laikā paredzētas būtiskas izmaiņas sabiedriskā transporta - autobusu, trolejbusu un tramvaju - maršrutos un kursēšanas laikos, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Turklāt svētku norises laikā šodien un rīt, 22.augustā, Rīgas iedzīvotāji un viesi drīkst izmantot sabiedrisko transportu bez maksas.

Lai pasākumu apmeklētāji varētu ērti nokļūt uz mājām, šonakt sabiedriskā transporta kustība tiks organizēta no pilsētas centra līdz plkst.1.30.

Papildu reisi tiks nodrošināti 4., 5., 6., 7., 10. un 11.tramvaja maršrutā, 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27.trolejbusa maršrutā, 3., 11., 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51. un 53. autobusu maršrutā, kā arī 12., 23.un 26.autobusa apvienotajā maršrutā. Ar papildu reisiem varēs iepazīties interneta mājaslapā "www.rigassatiksme.lv", kā arī informācija tiks izvietota pieturvietās, kas atrodas pilsētas centrā.

Rīgas svētku nakts skrējiena laikā no plkst.21.30 līdz 23.15 tiks veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos.

5.maršruta trolejbusi kursēs no Daugavas stadiona pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri, Stacijas laukumu, Merķeļa ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un atpakaļ pa maršrutu.

7.trolejbusa maršruts būs slēgts.

25.maršruta trolejbusi kursēs no Pārdaugavas pa maršrutu līdz Preses namam un atpakaļ. Uz Pārdaugavu maršruts būs slēgts.

5.maršruta tramvaji kursēs no Iļģuciema pa maršrutu līdz Centrāltirgum un atpakaļ. No Mīlgrāvja maršruts būs slēgts.

7.maršruta tramvaji kursēs no tirdzniecības centra "Dole" pa maršrutu līdz Centrāltirgum un atpakaļ. No Ausekļa ielas maršruts būs slēgts.

13.maršruta autobusi kursēs no stacijas "Preču 2" pa maršrutu līdz Stacijas laukumam, tālāk pa 13.janvāra ielu, 11.novembra krastmalu, Akmens tiltu, Raņķa dambi, Daugavgrīvas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz staciju "Preču 2" kursēs pa maršrutu līdz Daugavgrīvas ielai, tālāk pa Daugavgrīvas ielu, Raņķa dambi, Akmens tiltu, 11.novembra krastmalu, 13.janvāra ielu, Marijas ielu un tālāk pa maršrutu.

37., 41. un 53.maršruta autobusi kursēs no Pārdaugavas pa maršrutu līdz Slokas ielai, tālāk pa Kalnciema ielu, Daugavgrīvas ielu, Raņķa dambi, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11.novembra krastmalu, 13.janvāra ielu, Stacijas laukumu, Merķeļa ielu, Brīvības bulvāri, Raiņa bulvāri, Stacijas laukumu, 13.janvāra ielu, 11.novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Raņķa dambi, Daugavgrīvas ielu, Bezdelīgu ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu.

22.maršruta autobusi 21.augustā no plkst.22.30 līdz 00.15 kursēs pa maršrutu līdz 13.janvāra ielai, tālāk pa 13.janvāra ielu, 11.novembra krastmalu, Krasta ielu, Salu tiltu, Mūkusalas ielu, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri un tālāk pa maršrutu. Kuģu ielas pieturvieta tiks pārcelta aiz Valguma ielas un Uzvaras bulvāra krustojuma.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais