Rīga svin

Šodien un rīt Rīgas svētkos notiks virkne vērienīgu pasākumu. Ikvienam būs pārsteigumi, neaizmirstot ģimenes ar bērniem, – piemēram, mazākie apmeklētāji 11. novembra krastmalā no pulksten 13 līdz 14 varēs vērot pirmo Lielo leļļu – talismanu – gājienu.

Organizatori aicinājuši piedalīties visas Latvijā esošās lielās lelles un talismanus. Krastmalā ikvienam būs iespēja nobalsot par atraktīvāko un mīļāko lelli, kā arī satikt visus gājiena dalībniekus un nofotografēties ar tiem. Pasākuma idejas autore veikaliņa Grāmatu karuselis īpašniece Elīna Purlāce cer, ka šis gājiens kļūs par ikgadēju tradīciju. To, ka šis varētu būt interesants pasākums, apliecina dažādu iestāžu un uzņēmumu aktivitāte, iepriekš izziņojot, kādus dalībniekus būs iespēja redzēt. Tā Iekšlietu ministrija tviterī ziņoja, ka šodien gājienā piedalīsies Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tēli – runcis Rūdis, bebrs Bruno un zilonītis Baltiņš, savukārt Rīgas piensaimnieku gājienā pārstāvēs Kāruma vārna.

Vienlaikus 11. novembra krastmalā Rīgas svētku laikā notiks kultūras pasākumi. Šodien pulksten 11 uzstāsies burvju mākslinieki Pecolli ar jautru burvju triku izrādi ģimenēm Čūska, milzu burbuļi un citi brīnumi, pulksten 12 un18 virs Daugavas pirmo reizi Latvijā būs skatāmi pasaules aerobātikas elites lidojumi. Pulksten 16 krastmalā sāksies Cartoon rallija 2010 izbraucieni, savukārt pulksten 17.10 kopā ar profesionālo pūtēju orķestri Rīga koncertā Rīga Retro uzstāsies Ingus Pētersons un Ilona Bagele. Sestdienas vakarā pulksten 19 krastmalā sāksies koncerts Rīgas ostai 810, kurā uzstāsies Intars Busulis.

Pulksten 22 tiks dots starts O!Kartes nakts skrējienam. Svētku dienu no pulksten 23 līdz pusnaktij noslēgs Rīgas svētku uguņotāju sacensības, kurās septiņi pretendenti sacentīsies par iespēju sarīkot salūtu 18. novembrī.

Visi pasākumi, tāpat kā sabiedriskais transports, Rīgas svētkos ir bez maksas.

Svarīgākais