Rīgas svētku ietvaros Bolderājā notiek pasākumi ar devīzi "Svars"

© publicitātes foto

Rīgas svētku ietvaros Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā 21. augustā norisināsies laikmetīgās mākslas, mūzikas un teātra pasākumi ar devīzi "SvArs".

Koncerti, urdoša laikmetīgā māksla, topošu arhitektu izaicinājums un neparasts lugas autorlasījums. "SvArs" ir arī izstādes nosaukums, kuru projekta ietvaros veidojusi radoša apvienība "Bolderājas grupa". Vārdu spēle un jautājums: Cik sver viena cilvēka klātbūtne? Kas veido Bolderājas un tās tuvākās apkārtnes – Rīgas svaru? Bolderāju šovasar vienlaikus sver un mēra divas radošas vienības: Bolderājas grupa, piedāvā vairāk kā 20 Latvijas un citvalstu mākslinieku īpaši izstādei radītus darbus, kā arī darbus, kurus mākslinieki radījuši iepriekš, taču eksponējot tos pilsētas galvenajā nomalē, tiek meklēts jauns darbu konteksts, neierasta interpretācija. Otra radošā vienība - astotās starptautiskās vasaras skola arhitektūras un pilsētplānošanas vasaras skolas studenti, definējot skatu uz Bolderāju kā "metropoles ārposteni" ("Urban Outcast"). Abi šie projekti satiksies Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā, skolas atbalsta biedrības organizētā izstādē Rīgas svētkos.

20. augustā notika darbu izstāde un diskusija ar starptautiskās vasaras skolas arhitektūras un pilsētplānošanas studentiem. Rīko RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departaments sadarbībā ar Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāti.

Savukārt 21. augustā plkst. 18.00 notiks izstādes "SvArs" atklāšana. Izstādē piedalās mākslinieki: Oļegs Tillbergs, Aija Zariņa, Kirils Panteļejevs, Māris Bišofs, Helēna Heinrihsone, Tatjana Krivenkova, Ineta Sipunova, Iveta Laure, Armīns Ozoliņš, Baiba Sprance, Juris Putrāms, Māris Subačs, Māris Upzars, Jevgeņijs Šitovs, Helga Jaksone, Ieva Saulīte, Vladimirs Jakušonoks, Sanita Ābelīte, Vilnis Putrāms, Anita Gercāne, Ieva Jakušonoka u.c.

Šeit skatāmas gleznas, fotogrāfijas, instalācijas, perfomances, Bolderājas grupas arhīva materiāli.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais