Pārbaudīs sūdzības par pārkāpumiem skolu un bērnudārzu remontdarbos

Ņemot vērā radušās bažas par būvnieku iespējām savlaicīgi nodot skolas ēku ekspluatācijā, pirmdien, 23.augustā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāju Andri Ameriku dosies uz Miera ielu 62, lai iepazītos ar situāciju būvobjektā un lemtu par turpmāko pašvaldības rīcību.

Saskaņā ar skolu tīkla optimizācijas plānu, 1.septembrī mācības renovētajā ēkā Miera ielā 62 būtu jāuzsāk Š.Dubnova Rīgas ebreju vidusskolai.

Pēdējā mēneša laikā saņemtas sūdzības arī par remontdarbu kvalitāti un termiņiem objektos, kur darbus veic pašvaldības uzņēmums "Rīgas serviss", tāpēc brauciena ietvaros izlases veidā plānots apmeklēt vairākas izglītības iestādes, kur remontdarbu pasūtītāja funkcijas uzticētas minētajam pašvaldības uzņēmumam.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais