Rīgas dome aicina izteikt viedokli par papildu automašīnu iebrauktuves izveidošanu Vecrīgā

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par to, vai Bīskapa gātē pie 11. novembra krastmalas būtu nepieciešams ierīkot papildu automašīnu iebrauktuvi Vecrīgā. Viedokli var izteikt līdz 30.septembrim Rīgas domes Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv vai rakstot vēstuli RD Satiksmes departamentam.

Šādu priekšlikumu par papildu automašīnu iebrauktuves nepieciešamību Vecrīgā Rīgas domes Satiksmes departaments ir saņēmis no uzņēmējiem. Priekšlikums tiek argumentēts ar nepieciešamību atvieglot transportlīdzekļu piekļuvi ēkām pa Bīskapa gāti, tostarp, lai nepieciešamības gadījumā operatīvais transports varētu iekļūt Vecrīgā un piebraukt pie Doma baznīcas ātrāk nekā līdz šim.

Patlaban šajā vietā atrodas satiksmes ierobežojošie elementi - stabiņi - un ceļa zīmes "Iebraukt aizliegts", kas ierobežo transportlīdzekļu iebraukšanu vecpilsētā. Transportlīdzekļu iebraukšana šajā Vecrīgas sektorā ir iespējama pa Poļu gāti.

Kā ziņots, lai nepieļautu tranzīta satiksmi caur Vecrīgu, tā ir sadalīta 4 sektoros, kuri atdalīti viens no otra ar ceļa zīmju un stabiņu palīdzību. Kopumā patlaban Vecrīgas ēkām nepieciešamības gadījumā mehāniskie transportlīdzekļi var piekļūt pa Poļu gāti, Audēju ielu, Grēcinieku un Kungu ielām, kā arī pa Smilšu ielu.

Ja Bīskapa gātē starp ēkām Bīskapa gātē Nr.3 un 11.novembra krastmalā Nr.19 ierīkotu papildus automašīnu iebrauktuvi, tad, lai nepieļautu tranzīta satiksmi caur vecpilsētas ieliņām, papildus ceļa zīmei "Gājēju un velosipēdu ceļš" automašīnu satiksmi ierobežojošie stabiņi tiktu uzstādīti Herdera laukuma galā pie Doma laukuma. Jaunā automašīnu iebrauktuve tiktu aprīkota ar ceļa zīmēm "Dzīvojamā zona" un "Dzīvojamās zonas beigas".

Gala lēmums par iebrauktuves izveidi tiks pieņemts pēc visu priekšlikumu izvērtēšanas pašvaldībā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais