Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Meirāns pagaidām saglabā "Rīgas kartes" valdes locekļa amatu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" daļēji piederošās SIA "Rīgas karte" valdes loceklis Jānis Meirāns pagaidām saglabās ieņemamo amatu, apstiprināja Meirāns.

Vienlaikus viņš norādīja, ka jautājums par viņa atcelšanu atlikts aptuveni par nedēļu. Kādēļ akcionāri šādu lēmumu pieņēmuši, Meirāns nekomentēja.

"Rīgas kartes" pārstāvis Jānis Basevičs aģentūrai LETA sacīja, ka akcionāru sapulcē lemtais ir konfidenciāla informācija.

Arī "Rīgas satiksmes" pārstāvji nekādu informāciju par lemto pagaidām nav snieguši.

Aģentūrai LETA gan zināms, ka sapulcē piedalījušies gan "Rīgas kartes", gan "Rīgas satiksmes" valdes locekļi.

Kā ziņots, Meirāns amatā tika iecelts šī gada aprīlī, kad no amata atkāpās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Aleksandrs Brandavs.

Meirāns norāda, ka kopš jūlija vairākas reizes vērsies pie uzņēmuma akcionāriem ar konkrētiem priekšlikumiem par to, kā novērst pārmaksāšanu "Rīgas kartes" apakšuzņēmējiem, u.c.

Domstarpības ar akcionāriem viņam bijušas ne tikai saistībā ar "Rīgas kartes" sadarbību ar "Rīgas satiksmi", bet viņš arī rosinājis Brandavu atbrīvot arī no "Rīgas kartes" mārketinga direktora amata, no kura viņš patlaban ir tikai atstādināts, saglabājot atalgojumu.

Kā ziņots, "Rīgas karte" ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Uzņēmuma akcionāri ir "Rīgas satiksme" un ASV tehnoloģiju kompānija "Conduent", kas agrāk bija pazīstama ar zīmolu "Xerox".

51% "Rīgas kartes" pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Conduent Business solutions".

Tagad "Rīgas karte" valde darbojas trīs cilvēku sastāvā. ASV/Francijas investorus "Conduent Transportation" uzņēmumā pārstāv Ēriks Morizīrs, bet "Rīgas satiksmi" - Meirāns un Pavels Tulovskis.