Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Deputātu blokam "Rīga!" pievienojusies pēc korupcijas skandāla nacionālo apvienību pametusī Broka

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Rīgas domes deputātu blokam "Rīga!" pievienojusies deputāte Baiba Broka, kura pirms vairākām nedēļām pēc korupcijas skandāla izstājās no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, liecina bloka vadītāja Oskara Putniņa ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

Putniņš apgalvo, ka aizvadītās nedēļas laikā bloka pārstāvji ir tikušies un pārrunājuši situāciju galvaspilsētā ar Broku, kuru pēc izstāšanās no partijas bija neatkarīgā deputāte.

"Gan Baiba, gan mēs uzskatām, ka Rīgai ir jākļūst par ģimenēm draudzīgu pilsētu, un aktīvi jāizmanto iespēja pilsētas attīstību veidot sadarbībā ar Latvijas augstskolām. Jo Rīgai ir iespēja kļūt par studentiem un zinātnei draudzīgu pilsēta. Tāpat jāturpina iestāties par latviešu valodu un kultūru kā Rīgas - Latvijas galvaspilsētas lielāko vērtību un seju," pauž Putniņš, norādot, ka arī turpmāk viņu galvenie darbības virzieni būs vērsti uz atbalstu ģimenēm un uzņēmējiem.

Ar pašu Broku aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Deputātu blokā "Rīga!" ir apvienojušies deputāti Putniņš, Druvis Kleins un Imants Keišs. Keišs un Kleins no Jaunās konservatīvās partijas tika izslēgti īsi pēc Daiņa Turlā (GKR) gāšanas no mēra amata, savukārt Putniņš "Latvijas attīstībai" rindas atstāja īsi pēc ievēlēšanas domē.

Bloks "Rīgai!" vienojušies atsevišķos jautājumos strādāt kopā arī ar Neatkarīgo deputātu frakciju, kurā apvienojušies četri no "Saskaņas" izslēgtie domnieki.