Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

RTAB: "Restorānu nedēļā" Rīgā arvien vairāk iesaistās tūristi

© Dāvis Ūlands/F64

Šogad organizētajā "Restorānu nedēļā", kas norisinājās no 7. no 13.oktobrim, novērots ārvalstu viesu skaita pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pastāstīja Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) pārstāve Anna Blaua.

Viņa atzīmēja, ka kopējais apmeklētāju skaits vēl tiek apkopots, bet patlaban novērots, ka bijuši restorāni, kas apkalpojuši vairāk nekā 900 cilvēku tieši "Restorānu nedēļas" laikā. Par restorānu nedēļas popularitāti liecina arī tas, ka restorāni, kas iepriekšējās "Restorānu nedēļā" apkalpojuši pāris desmitus apmeklētāju, šajā reizē uzņēmuši ap 200 viesu.

Aptaujājot "Restorānu nedēļas" dalībniekus par tendencēm šajā projektā, Blaua norādīja, ka vairākos restorānos šogad pieaudzis ārvalstu viesu skaits. Tāpat šogad restorānus apmeklēja arvien vairāk tie cilvēki, kuri projekta laikā restorānus apmeklēja pirmo reizi.

Blaua norādīja - ja agrāk "Restorānu nedēļas" apmeklētājiem viens no restorāna izvēles galvenajiem kritērijiem bija zināms un populārs restorāns, tad tagad arvien vairāk uzmanības tiek pievērsta šefpavāru sagatavotajām ēdienkartēm.

"Tas, savukārt, liek ēdienu autoriem kļūt arvien radošākiem gan produktu izvēlē, gan ēdiena noformējumā. Īpaši pozitīvi no apmeklētāju puses tiek novērtēts, ja maksimāli daudz iekļauti vietējie produkti, kas ir arī viens no "Rīgas restorānu nedēļas" dalības nosacījumiem," viņa sacīja.

Pēc Blauas teiktā, negatīva tendence novērojama rezervāciju veikšanas paradumos - cilvēki arvien vairāk rezervē galdiņus restorānā, taču neierodas un arī neinformē par plānu maiņu, kas būtiski ietekmējot restorānu darbu un apmeklētāju plūsmas plānošanu.

LETA jau ziņoja, ka rudens Rīgas "Restorānu nedēļu" organizē RTAB, un tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes.