Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar piemiņas plāksnes atklāšanu svinīgi pabeidz Rīgas Krievu teātra rekonstrukciju

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) kopā ar būvfirmas "Re&Re" ģenerāldirektoru Didzi Putniņu un arhitektu biroja "Graf X" vadību šodien svinīgi atklāj piemiņas plāksni pie Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra, tā simboliski noslēdzot trīs gadus ilgušo teātra ēku kompleksa rekonstrukcijas posmu.

Plāksne tiks piestiprināta pie ēkas fasādes Vāgnera ielas pusē.

Ušakovs atklās arī izstādi, kas tapusi Rīgas domes un "Re&Re" sadarbībā - "M.Čehova Rīgas Krievu teātris. Par sapņiem, kas piepildās", kur fotogrāfijās iemūžināti interesantākie rekonstrukcijas un restaurācijas darbu mirkļi, kā arī pārmaiņas, ko remonts ienesis teātra ēkā. Izstāde Līvu laukumā būs apskatāma no šodienas.

Kā ziņots, pirms mēneša valsts komisija rekonstruēto teātri pieņēma ekspluatācijā.

Rīgas Krievu teātris jauno sezonu sāks 2.oktobrī, bet rekonstruētās teātra ēkas oficiālā atklāšana ir plānota 24.septembrī.

Jau ziņots, ka teātra ēka bija pēdējais līdz šim vēl neatjaunotais nams Līvu laukumā. Rīgas dome noslēgusi līgumu par teātra rekonstrukciju un restaurāciju ar "Re&Re" par 15,6 miljoniem latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Rīgas Krievu teātra ēkas rekonstrukcijas un restaurācijas darbi pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma tika sākti 2008.gada rudenī. Būvdarbus veica būvfirma "Re&Re", tehniskā projekta autors bija arhitektu birojs SIA "Graf-X".