Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pēc Rīgas domes neatkarīgo deputātu pieprasījuma vērtēs iespējas pārtraukt līgumu ar "Tīrīgu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Pēc Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcijas un deputātu bloka "Rīgai!" pieprasījuma otrdienas, 8.oktobra, Mājokļu un vides komitejas sēdē plānots apspriest atkritumu apsaimniekošanu galvaspilsētā, tai skaitā izvērtēt iespējas pārtraukt pašvaldības noslēgto sadarbības līgumu ar AS "Tīrīga".

Paredzēts, ka sēdē par aktuālo situāciju ziņos Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aleksejenko.

Kā vēstīts, Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcija un deputātu bloks "Rīgai!" uzskata, ka pašvaldības noslēgtais sadarbības līgums ar "Tīrīgu" ir rīdziniekiem neizdevīgs un nedrīkst tikt ieviests. Viņi pieprasījuši sasaukt Mājokļu un vides komitejas sēdi, lai risinātu jautājumu par atkritumu apsaimniekošanu galvaspilsētā.

Deputāti lūguši sēdē izskatīt vairākus jautājumus, tostarp ziņot par līguma ar "Tīrīgu" nosacījumiem, par pušu saistībām, šī līguma laušanas nosacījumiem, kā arī konkretizēt iespējamās soda sankcijas un citas izmaksas, kas varētu rasties, laužot līgumu.

Tāpat deputāti prasījuši ziņot par atkritumu apsaimniekošanas pašreizējo situāciju Rīgā līdz jauna apsaimniekošanas modeļa rašanās brīdim gadījumā, ja būs nepieciešams lauzt pašreizējo līgumu, kā arī par atkritumu apsaimniekošanas alternatīvām Rīgā.

Tāpat vēstīts, ka Administratīvā apgabaltiesa otrdien nolēma noraidīt Rīgas pilsētas pašvaldības pieteikumu, kurā lūgts atcelt Konkurences padomes lēmumu par pagaidu noregulējuma piemērošanu Rīgas atkritumu apsaimniekošanas tirgū. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijapaziņoja, ka ir sagatavojusi grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas paredz, ka Rīgas domei atkritumu apsaimniekošana būs jānodrošina vairākās zonās.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) aģentūrai LETA otrdien sacīja, ka dome par tālāko rīcību atkritumu apsaimniekošanā lems pēc 7.oktobrī gaidāmās tikšanās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Konkurences padomes un citu institūciju pārstāvjiem. Viņš teica, ka dome plāno organizēt jaunu iepirkumu, tomēr pagaidām nevarēja komentēt, uz cik ilgu laiku un ar kādiem nosacījumiem iepirkums tiks sludināts.

Viņš arī teica, ka domes Juridiskajai pārvaldei ir uzdots izvērtēt, vai šajos apstākļos noslēgto līgumu ar "Tīrīgu" ir nepieciešams lauzt vai arī to var uz laiku apturēt, kamēr KP pārkāpuma lietu būs izskatījusi pilnībā.