Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lūgs izvērtēt RNP amatpersonu atbildību par iespējamo klientu naudas neatgūšanu no "PNB bankas"

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Rīgas domes opozīcijas deputāts Viesturs Zeps (LA) ir vērsies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot izvērtēt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) amatpersonu atbildību par iespējamo rīdzinieku naudas neatgūšanu no "PNB bankas".

Deputāts ir vērsies Ģenerālprokuratūrā, jo bankā bijuši ieguldīti aptuveni 6 miljoni eiro RNP klientu līdzekļu, un saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) paziņojumu, iespējams, RNP nespēs pierādīt katru klienta daļu no bankā ieguldītās naudas, tātad nespēs to atgūt.

"Mēs nepārtraukti saņemam sūdzības par RNP nolaidību māju apsaimniekošanā, un iespējamā iedzīvotāju uzkrāto līdzekļu zaudēšana ir uzskatāms piemērs tam, ka RNP nav rīkojies kā krietns un gādīgs saimnieks. RNP valdes uzdevums ir vērtēt finanšu riskus un nodrošināt iedzīvotāju interešu aizstāvību, tādēļ atbildīgajām institūcijām nepieciešams izvērtēt RNP valdes rīcību un atbildību," paziņojumā presei norāda Zeps.

Jau vēstīts, ka "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019.gada 15.augustā, bet 12.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu. "PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

22.septembrī LTV raidījums "De facto" ziņoja, ka RNP minētās kontā palikuši 6 miljoni eiro iedzīvotāju naudas. Tā esot galvenokārt daudzdzīvokļu māju īpašnieku nauda, kuru RNP tikai turējis, tāpēc uzņēmums pats uzskata, ka klientiem būs tiesības uz valsts garantēto atlīdzību izmaksu, jo nevienam summa nepārsniedz 100 000 eiro. Tomēr šobrīd nav skaidrs, vai atbildīgās iestādes piekritīs RNP redzējumam un šī nauda bankā tomēr netiks zaudēta.