Rīdzinieki sūdzas par pārāk karstu ūdeni

"Dzīvoklī ir ļoti karsts siltā laika dēļ, bet vannasistabā dvieļu žāvētājiem nav iespējams pielikt roku, cik karsti tie ir. Dažreiz jūtu, ka uznāks ģībonis, jo nav ko elpot. Vai tiešām nav iespējams piegādāt vēsāku ūdeni, tad arī jāmaksā būtu mazāk?" neizpratnē ir kāda Pārdaugavas mikrorajona iedzīvotāja Iļģuciemā. Līdzīgas sūdzības ir arī Ziepniekkalna iedzīvotājai Ārijai.

Uzņēmuma Rīgas siltums Informācijas daļas vadītāja Linda Rence skaidro, ka pieprasījumu samazināt karstā ūdens temperatūru izteikušas trīs namu pārvaldes. Atsevišķām mājām karstā ūdens temperatūra tiešām tikusi pazemināta. Tomēr jāņem vērā, ka ir ēkas, kurās pastāv problēmas ar ūdens cirkulāciju. Pazeminot karstā ūdens temperatūru, tur ūdens temperatūra vairs nebūs atbilstoša normatīviem – ūdens būs par vēsu. L. Rence prognozē, ka iedzīvotājiem radīsies pretenzijas, jo viņi tomēr maksā par karstu, nevis remdenu ūdeni. Viņa arī norāda, ka pašlaik dvieļu žāvētāji nav ne karstāki, ne vēsāki kā citos gadalaikos, bet, tā kā ārā ir ļoti augsta temperatūra, tad var rasties sajūta, ka tie sakarsuši vairāk, nekā vajadzētu, radot lielāku karstumu vannasistabā. Standarta temperatūra karstajam ūdenim ir apmēram 50 grādu un tāda arī tiek uzturēta.

Ja iedzīvotājiem rodas šaubas par karstā ūdens temperatūru, viņi aicināti zvanīt pa RS bezmaksas tālruni 80000090 un lūgt to pārbaudīt. Taču, ja viņi uzskata, ka mājai vajag samazināt karstā ūdens temperatūru, būs nepieciešama vairāk nekā 50 procentu iedzīvotāju piekrišana (rakstveida iesniegums), informējot par to namu apsaimniekotāju.

Latvijā

“Treknā Latvija” nonākusi pasaules uzmanības lokā: mūsu valstī aptuveni 60% pieaugušo un 20% bērnu esot liekais svars, savukārt 25% iedzīvotāju ir piemeklējusi aptaukošanās – par to liecinot Pasaules veselības organizācijas dati. Tāpēc – tuklajiem jāoperē kuņģis, lai vairs nevarētu piedzīt kuņģi pēc sirds patikas.

Svarīgākais